Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Serviciul de web hosting, primul pas către lansarea unei afaceri online de succes

Dezvoltarea si extinderea Internetului ne-a adus de-a lungul timpului o gama larga de avantaje, astfel ca mediul online cu tot ceea ce presupune el reprezinta astazi o parte integrata a vietii omului modern.

Serviciul de web hosting, primul pas către lansarea unei afaceri online de succes
Comentează 0

Retelele sociale, cumparaturile online sau chiar si plata facturilor sunt activitati pe care le desfasuram aproape zilnic pe Internet. Mai mult decat atat, Internetul reprezinta astazi si un mediu cu potential pentru lansarea unor afaceri online. Acesta reprezinta si unul dintre motivele pentru care putem observa cum numarul magazinelor online se afla intr-o continua crestere.

Ideea de a lansa o afacere pe Internet este una destul de indrazneata in conditiile in care vorbim totusi de un mediu extrem de competitiv, pe mai toate sectoarele de activitate. Lansarea unui magazin online si mai ales succesul acestuia este strans legat de alegerile pe carte le facem inca dinaintea momentului lansarii. In aceste conditii, putem spune ca un serviciu de web hosting precum cel de la Gazduire.ro, reprezinta un strict necesar nu doar pentru existenta site-ului pe Internet, ci si pentru succesul acestuia pe termen lung. Iata asadar cateva motive pentru care serviciul de gazduire web este o componenta foarte importanta pentru succesul unui magazin online.

 Web hosting-ul si functionalitatea unui magazin online.

Unul dintre motivele cele mai solide pentru care aceste servicii ar trebui sa beneficieze de toata atentia noastra atunci cand vrem sa lansam o afacere online se datoreaza faptului ca resursele acestor pachete pot avea o influenta majora asupra modului in care functioneaza site-ul. Fiecare pachet in parte vine cu un numar de resurse limitat, astfel ca este de datoria noastra sa analizam in detaliu traficul pe care il avem pe site si sa facem o alegere corespunzatoare in acest sens. Daca numarul de resurse din cadrul pachetului nu sunt suficiente, de cele mai multe ori, rezultatul acestui lucru este un site care se incarca greu sau care este chiar indisponibil.

 Uptime-ul, un aspect demn de luat in calcul.

Uptime-ul reprezinta in esenta un indice care ne spune timpul cat un server a fost online si offline intr-o anumita perioada de timp. Acest lucru insa reprezinta si un indice care ne poate ajuta sa alegem mult mai usor compania furnizoare de servicii web. Specialistii recomanda ca uptime-ul oferit de catre o astfel de companie sa nu se situeze niciodata sub procentul de 99,9%, conditii in care server-ul cu pricina va fi nefunctional pentru cateva minute. Lucrurile insa se schimba radical daca vorbim despre procentaje mai mici, astfel ca timpul in care un server este nefucntional poate varia chiar si pana la cateva zile. O companie serioasa va sti insa foarte bine faptul ca un uptime de 100% reprezinta o promisiune desarta, astfle ca este indicat sa ne ferim de companii care incearca sa ne garanteze acest lucru.

 Pe langa aceste doua aspecte insa, care tin strict de serviciile de web hosting trebuie sa luam in calcul faptul ca pentru a putea lansa o afacere online avem nevoie si de alegerea unui nume de domeniu, a unei platforme ecommerce, precum si optarea pentru servicii de promovare.


Scrie un comentariu

trimite