Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sedinţă specială la ANAF pe tema eliminării formularului 088, "coşmarul oamenilor de afaceri"

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a declarat că miercuri are loc prima şedinţă specială cu directorii şi vicepreşedinţii de la Fisc pe tema eliminării formularului 088, considerat "coşmarul oamenilor de afaceri".

Sedinţă specială la ANAF pe tema eliminării formularului 088,
Comentează 0

Dragoş Doroş a declarat că ANAF va face o evaluare a consecinţelor eliminării acestui formular, evaluare pe care o va trimite către ministrul de Finanţe şi premierului Sorin Grindeanu. "Astăzi are loc prima şedinţă la ANAF pe tema eliminării formularului 088. Va avea loc o evaluare ca să stabilim cum şi în ce fel se poate elimina", a declarat Dragoş Doroş.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că a solicitat Guvernului ca în această săptămână 'să elimine corvoada numită Formularul 088'. Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost 'coşmarul' oamenilor de afaceri, 'o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv'. 'De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită 'Formularul 088'!', a scris Dragnea, pe Facebook. El a menţionat că nu există implicaţii bugetare, din contră măsura 'va stimula crearea de noi companii'.

Sursa: capital.ro


Scrie un comentariu

trimite