Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şedinţă de urgenţă la Guvern. Ce plan are Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă operativă la Guvern, astăzi, începând cu ora 10:00.

Şedinţă de urgenţă la Guvern. Ce plan are Dăncilă
Comentează 0

Premierul Viorica Dăncilă a convocat, în această dimineaţă, mai mulţi membri ai Cabinetului pentru a participa la o şedinţă operativă pentru evaluarea pagubelor produse de inundații și a măsurilor rapide de intervenție. La şedinţă vor participa ministrul Dezvoltării, ministrul Apărării Naţionale, ministrul Finanţelor şi ministrul Agriculturii.

Luni, Viorica Dăncilă a declarat că, în şedinţa de Guvern de joi, va fi aprobat proiectul prin care va fi oferit un ajutor financiar familiilor din zonele afectate de inundaţii. Totodată, premierul a adăugat că a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre posibilitatea activării mecanismului Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în cazul României, pentru a-i ajuta pe oamenii din zonele afectate cu alimente şi cu repararea gospodăriilor distruse de ape.

Patru morţi, sute de gospodării inundate, poduri şi drumuri distruse. Aşa arată bilanţul inundaţiilor din ultimele zile.

Râurile au ieșit din matcă în județul Argeș. Șuvoaiele au rupt în calea lor drumuri și poduri. În nordul județului nu se mai poate ajunge decât cu piciorul.

 

Pompierii au intervenit pe Râul Doamnei, din judetul Argeș, acolo unde un bărbat care a vrut să treacă râul cu calul a fost luat de ape și a murit. Animalul a fost scos din apă de localnici. O familie din Constanța, care se afla în vacanță cu rulota, a fost surprinsă și ea de puhoaie. Apele au format o insulă pe care a rămas rulota familiei. Mașina a fost în schimb mutată din loc. Pentru a-i putea salva, s-a ajuns pe insulă cu ajutorul unui buldoexcavator.

Podul de pe DN 2H de peste râul Suceava, din orasul Milișăuți, a fost închis. Circulația a fost deviată pe alte rute. Structura acestuia a fost afectată de ape. Deja a apărut o fisură mare în șosea.

Inundaţiile din ultimele zile au afectat zeci de gospodării din județul Neamț. Peste 400 de oameni au fost evacuați din calea apelor. Un bărbat dat dispărut sâmbătă de către soţie, a fost găsit mort, duminică, într-un râu. Salvatorii bănuiesc că bărbatul a fost suprins de viitură.

Mănăstirea Bârsana din Maramureș a fost inundată din nou, după ce și la începutul lunii a fost cuprinsă de puhoaie. Oamenii au fost evacuaţi din calea apei cu buldozerul. Alții s-au refugiat pe dealuri.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite