Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SEBASTIAN GHIŢĂ a fost reţinut la Belgrad. DETALII NOI din momentul în care a fost capturat. FOTO

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad în noaptea de joi spre vineri, la patru luni de la dispariţia sa. Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

SEBASTIAN GHIŢĂ a fost reţinut la Belgrad. DETALII NOI din momentul în care a fost capturat. FOTO
Comentează 0

UPDATE 11.00: Sebastian Ghiţă a fost capturat înainte de miezul nopţii, la ora 23.50, după ce acesta ieşise de la restaurantul unde fusese cu fratele său. În momentul în care li s-a cerut să se legimitizeze, Ghiţă a prezentat acte false şi nu ar fi recunoscut în faţa poliţiştilor cine este de fapt. El a fost dus apoi la secţia de poliţie.

Sebastian Ghiţă ar fi ieşit din ţară prin Bulgaria, iar autorităţile din România au dat de urma sa prin intermediul rudelor sale care au fost monitorizate. Acestea au ales rute diferite pentru a ajunge la el în Serbia. De exemplu, fratele său a mers întâi în Istanul şi apoi în Belgrad unde s-a întâlnit cu Ghiţă.

Ghiţă are o nouă înfăţişare şi se îmbracă diferit.

UPDATE 9.00: Ministerul Justiţiei va declanşa procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă.

UPDATE: Carmen Dan, ministru de Interne: "Sebastian Ghiţă se află în sediul poliţiei din Belgrad. Au fost reţinuţi joi noapte, după ce au fost legitimaţi. Fratele lui Sebastian Ghiţă a prezentat documente reale, Sebastian Ghiţă documente false. Procedurile îşi urmează cursul".

De asemenea, ministrul de Interne a precizat că statul sârb va întocmi pe numele lui Ghiţă un dosar penal pentru că s-a legitimat cu acte false. După ce va fi soluţionat acest dosar, vor începe procedurile de extrădare.

Mai mult, poliţiştii români se vor deplasa în Serbia pentru a-l aduce pe Sebastian Ghiţă în ţară după ce se vor finaliza procedurile de extrădare.

UPDATE: Extrădarea lui poate dura de la câteva zile la maximum o lună, potrivit autorităţilor, deoarece România nu are un acord de extrădare cu Serbia, ţară nemembră a Uniunii Europene. Astfel, aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă se va face prin negociere directă între cele două state.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală de mai multă vreme, a fost prins la Belgrad, în noapte de joi spre vineri.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite