Vremea Romania, Arad 27°C

Stiri Arad

Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele din România!

Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele din România!
Comentează 0

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că din toamnă va începe să modifice legea pensiilor și că va micșora vârsta de pensionare pentru anumite persoane, în funcție de condițiile de lucru. De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu vrea să reducă şi vârsta de pensionare pentru mamele care au mai mult de trei copii, ca o masură de stimulare a natalităţii.

Ministrul a mai precizat că va cere mai multe informaţii despre modul în care pilonul II de pensii este gestionat şi calculat. „Am cerut ASF date despre pilonul II de pensii, nu aş vrea să se sperie absolut nimeni, nu este vorba nici de naţionalizare, nici de desfiinţare, dar vrem să ştim care a fost formula de calcul şi vrem să facem o comparaţie între cei care au cotizat practic cu aceeaşi sumă la sistemul de stat şi cu aceeaşi sumă la pilonul II de pensie, să vedem dacă şi pensia care le este calculată va fi similară cu ceea ce oferă statul.

Dacă este în plus, este chiar foarte bine, dacă este în minus, o să vedem toate datele. Cert e că va trebui să le prezentăm cu siguranţă şi celor care beneficiază de acest sistem de pensie, este vorba de cei care în 2010 aveau sub vârsta de 35 de ani şi care au fost obligaţi de stat să cotizeze la alte piloane de pensie”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

Sursa extranews.ro

Scrie un comentariu

trimite