Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scrooser sau Scooterson? Made in Germany sau made in Romania (la Arad)?

Aparitia unui nou vehicul electric, cu functii inteligente, creat in Romania, la Arad a starnit interes in lumea startup-urilor iar imaginile produsului s-au propagat rapid in retelele sociale. Rolley Scooterson a starnit, deopotriva, aprecieri si critici. S-a spus despre noul vehicul, inclusiv in comentarii pe StartupCafe.ro, ca seamana - cam prea mult - cu un alt vehicul, Scrooser, aparut anterior la Dresda. Corespondentul Hotnews in Germania a cautat publicatiile de limba germana si va ofera, prin comparatie, povestea inginerilor de la Dresda.

Scrooser sau Scooterson? Made in Germany sau made in Romania (la Arad)?
Comentează 4

„Arata ca o trotineta pentru adulti: Scrooser! Printr-un motor electric integrat, poate sa atinga o viteza de 25 de km pe ora. In Germania, Scrooser poate sa mearga pe pistele de biciclisti sau chiar pe trotuar. Nu insa si pe strada. Scrooser a fost creat de consultantul antreprenorial din Dresda,  Jens Thieme“. Astfel relateaza Deutsche Welle intr-un  reportaj postat pe Youtube in august 2013, despre inventia unui german care si-a realizat proiectul printr-un Startup si un crowdfunding de acum doi ani. Iata insa ca, in 2015, aflam ca un grup de Rolley Scooterson, un vehicul asemanator ca aspect, functionare si performante, creat de o echipa din Arad. Scrooser sau Scooterson? Made in Germany sau made in Romania? 

„A fost pur si simplu faptul ca ma enerva tot timpul condusul masinii pe distantele mici din oras si era nevoie de ceva care sa mi se potriveasca. Bicicleta nu e stilul meu. Trebuia sa fie ceva altfel decat vedeam deja pe strada“, declara acum peste doi ani inginerul Jens Thieme, patron al SCROOSER GmbH & Co.KG din Dresda, Germania, postului DW. 

„Design-ul l-a conceput Thieme, transpunerea lui tehnica in practica a fost preluata de o echipa de ingineri. Doi ani de zile au lucrat ei la scrooser. Trotineta se conduce din picioare sau sezand. Primele prototipuri sunt testate de trecatori. „E cool la condus”, spune un tanar care testeaza noul vehicul. „Ca un skateboard, insa mult mai repede”. „Incitant, nu seamana cu condusul unei biciclete”, spune o tanara care a testat si ea noul vehicul, reporterilor de la Deutsche Welle. 

„Ca si o bicicleta electrica, Scrooser are un mecanism bazat pe impuls. Acesta identifica viteza cu care conducatorul impinge trotineta si o multiplica. Toate piesele sunt produse in Germania. Doar numele produsului este englezesc.  „M-am gandit mult, am asociat diverse cuvinte si in final a iesit scrooser, o combinatie intre scooter si cruisen”, a explicat printre altele Jens Thieme, in reportajul postului radio si TV german. 

Intr-un interviu si mai amplu, realizat de jurnalistii de la WiWo Lunchtalk, emisiunea de pranz a publicatiei economice Wirtschafts Woche (trad: Saptamana financiara) din 2 iulie 2013, aflam si cum a reusit inginerul Thieme sa-si creeze intreprinderea de tip startup si cine l-a ajutat sa obtina capitalul de pornire si dezvoltare a noului produs.
Citește continuarea pe HotNews
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite