Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal nemaiîntâlnit în Parlament. PNL- USR, boicot în plen, la adresa lui Florin Iordache: "Ruşine să vă fie"

Parlamentarii PNL şi USR protestează în plenul Camerei Deputaţilor, în prima şedinţă din această sesiune legislativă. Aceştia au scandat la adresa ministrului Justiţiei şi au avut pancarte pe scria "Ruşine".

Scandal nemaiîntâlnit în Parlament. PNL- USR, boicot în plen, la adresa lui Florin Iordache:
Comentează 0

În plen se huduie şi se fluieră, iar parlamentarii Opoziţei s-au adunat în jurul tribunei. În replică, parlamenari ai coaliţiei PSD- ALDE au ales să părăsească sala. Preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, a întrerupt şedinţa imediat după scandări şi a anunţat că, în conformitate cu Regulamentul Camerei, va fi nevoit să îi cheme la ordine pe cei care întrerup lucrările şi să îi evacueze din sală dacă nu încetează demersurile. Vlase i-a chemat la prezidiu pe liderii de grup USR, Nicuşor Dan, şi PNL, Raluca Turcan. ''Nu e ok să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic noaptea trecută. Am un apel către colegii noştri de la putere. Stimaţi colegi, ce s-a întâmplat noaptea trecută cred că nu sunteţi conştienţi că prin ce aţi făcut....'', a spus Nicuşor Dan.

Totodată, Shere Marinescu, candidat USR în judeţul Teleorman, a postat pe pagina sa de Facebook un video de la balconul Parlamentului: 

Reamintim că la ora 14.00 Florin Iordache a ţinut o conferinţă de presă în care a încercat să explice care a fost rațiunea care a stat la baza adoptării de urgență a OUG privind modificarea Codurilor penale.

"Problemele trebuie abordate foarte serios, pentru că în spațiul public, de aseară încoace s-au vehiculat o serie de lucruri neadevărate. Referitor la cele două proiecte de lege care vizează eliminarea unei posibile sancțiuni la CEDO,  am precizat că am ținut cont de toate observațiile, iar oportunitatea a fost stabilită de Guvern. Am plecat de la condiții foarte clare, care vizează recuperarea prejudiciului. Doi, ținând cont de supraaglomerarea din penitenciare, vreau să vă spun că proiectul legii grațierii nu vizează nici criminali, nici violatori, nici pe cei care au făcut fapte grave, nici corupți și nu vizează persoane sau oameni politici", a declarat Iordache. 

Ministrul Justiției a mai susținut că la baza modificărilor pe care le aduce OUG stă atât jurisprudeța CEDO, cât și legislația în materie.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite