Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal în Parlament. Opoziția cere demisia lui Liviu Dragnea

Scandal în Parlament după declarația comună transmisă marți de Liviu Dragnea și Calin Popescu Tariceanu către Departamentul de Stat american! Deputații PNL cer demisia lui Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în timp ce deputații USR spun ca se gândesc sa depună o plângere penală pe numele acestuia.

Scandal în Parlament. Opoziția cere demisia lui Liviu Dragnea
Comentează 1

Opoziția cere demisia președinților celor două camere ale Parlamentului după scrisoarea trimisă de aceștia Departamentului de Stat, în numele Parlamentului. 

Reamintim că președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), au publicat marți un comunicat de presă comun în care afirmă că „Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției".

Liderii coaliției de guvernare spun că poziția Departamentului de Stat al SUA „nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective și cuprinzătoare a faptelor".

Departamentul de Stat american a comunicat luni că modificarea legilor justiției riscă să afecteze lupta împotriva corupției.

Scandal în Parlament 

Dan Barna, președintele USR, a declarat că USR ia în calcul o plângere penală. Aceasta a mai spus că a stat de vorbă cu Liviu Dragnea și că șeful PSD consideră că „avea tot dreptul să asume poziția sa la nivelul Parlamentului”. „Ne-a recomandat să ne îndreptăm către instituțiile prietene. A mai spus că mesajul pe care l-a asumat este unul perfect normal. Și-a exprimat opinia, perfect regulamentară”, a declarat Dan Barna. 

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite