Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Săptămâna protestelor anti Donald Trump, în SUA

Mai sunt câteva zile până la instalarea noului preşedinte american Donald Trump. Pentru numeroase organizaţii e o săptămână a protestelor.

Săptămâna protestelor anti Donald Trump, în SUA
Comentează 0

Mai sunt câteva zile până la instalarea noului preşedinte american Donald Trump. Pentru numeroase organizaţii e o săptămână a protestelor. În fiecare zi, până la ceremonia de învestitură, sunt programate manifestaţii de apărare a egalităţii şi justiţiei sub noua administraţie.

Prima zi, primul marş. Chiar în capitala federală, Washington DC. Câteva mii de militanţi conduşi de reverendul Al Sharpton s-au îndreptat spre monumentul ridicat în cinstea luptătorului pentru drepturile omului Martin Luther King. Ei şi-au exprimat susţinerea pentru drepturile minorităţilor şi pentru legea asigurărilor medicale pe care a impus-o preşedintele Barack Obama.

Manifestanţii au cerut şi poliţiei să-şi schimbe atitudinea faţă de minorităţi. Uciderea mai multor cetăţeni de culoare, neînarmaţi, de către ofiţeri de poliţie a declanşat valuri de proteste pe întreg teritoriul Statelor Unite şi a creat mişcarea Vieţile Negre Contează.

Republicanii, inclusiv Donald Trump, consideră că mişcarea, dominată de americani cu vederi de stânga, îi sileşte pe oamenii de ordine să-şi desfăşoare activitatea în condiţii periculoase şi dificile.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite