Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SÂMBĂTENI | Cursurile au fost suspendate câteva zile la școala cuprinsă de incendiu

Autoritățile au decis să suspende cel puțin până vineri cursurile la școala din Sâmbăteni, cuprinsă de un incendiu care a pornit de la coșul de fum al centralei termice.

SÂMBĂTENI | Cursurile au fost suspendate câteva zile la școala cuprinsă de incendiu
Comentează 0

Intervenția pompierilor la Școala Gimnazială ”Sabin Manuilă” din localitatea Sâmbăteni s-a încheiat, însă o parte din acoperiș a fost distrus de flăcări. Patru echipaje de stingere au acționat pentru a limita pagubele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca, a declarat că la momentul sosirii echipajelor ”incendiul se manifesta violent la acoperiș, cu degajări mari de fum”.

”Toți elevii și angajații au fost evacuați în condiții de siguranță, fără a exista persoane rănite”, a declarat Pleșca.

Acesta a precizat că incendiul a pornit de la hornul supraîncins, care a aprins structura din lemn a acoperișului.

Pompierii au constatat că în școală funcționau două centrale termice pe lemne, iar apa din sistem ajungea la 90 de grade. Bărbatul desemnat să se ocupe de întreținerea focului ar fi pus prea multe lemne, iar flăcările au urcat pe coșul de evacuare a fumului și l-au încins.

Din cauza pagubelor provocate de flăcări și a scurgerilor de apă în unele clase, în urma intervenției pompierilor, cursurile au fost suspendate.

Reprezentanții școlii ne-au declarat că miercuri și joi copiii nu vor veni la cursuri, urmând ca după o analiză cu Inspectoratul Școlar să se decidă o eventuală prelungire a perioadei în care nu se face școală.

Conform primarului comunei Păuliș, de care aparține satul, Ioan Turcin, lucrările de reparații vor începe miercuri.

VEZI FOTOGRAFII ÎN ȘTIREA PUBLICATĂ INIȚIAL: Incendiu la Școala generală din Sâmbăteni

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite