Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rusia recurge la ameninţări cu arme nucleare ca răspuns la "acţiuni violente" ale NATO

Rusia ar putea să-și îndrepte armele nucleare spre oricare dintre instalațiile NATO, oriunde ar fi, ca răspuns la "acțiunile agresive" ale Alianței Nord-Atlantice și la tentativele NATO de a "atrage pe orbita sa noi țări", a declarat vineri presei Franț Klințevici, vicepreședintele Comisiei de Securitate și Apărare din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), relatează RIA Novosti în pagina sa electronică.

Rusia recurge la ameninţări cu arme nucleare ca răspuns la
Comentează 0

"Ca răspuns la acțiunile agresive ale NATO, la încercările Alianței de a atrage noi țări pe orbita sa, din partea Rusiei va urma un răspuns dur și fără echivoc. Noi vom îndrepta armele noastre, inclusiv nucleare, asupra oricăror instalații ale Alianței care ne amenință, indiferent unde ar fi amplasate", a declarat Klințevici. Oficialul rus a precizat pentru RIA Novosti că, atunci când vorbește despre arme nucleare, se referă la focoase nucleare, care pot fi instalate pe vectori pe suport staționar, mobil, maritim sau aerian.

Anterior, Viktor Ozerov, președintele Comisiei de Securitate și Apărare din Consiliul Federației, avertizase că Rusia, ca răspuns la instalarea sistemului de apărare antirachetă american în Europa, va fi forțată să-și consolideze sistemul de apărare aerospațială pe flancul vestic, să angajeze forțe și mijloace suplimentare pentru a asigura securitatea facilităților sale militare și centrelor sale de control.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite