Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rovana Plumb, o nouă lovitură după ieșirea din Guvern: rămâne fără imunitate în fața DNA?

Ministrul demisionar Rovana Plumb află luni dacă rămâne sau nu cu imunitate, urmând să fie audiată la Comisia juridică din Camera Deputaților.

Rovana Plumb, o nouă lovitură după ieșirea din Guvern: rămâne fără imunitate în fața DNA?
Comentează 0

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este aşteptată astăzi la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor pentru a fi audiată în legătură cu cererea DNA de începere a urmăririi penale.

Rovana Plumb este acuzată de procurorii anticorupţie de complicitate la abuz în serviciu în dosarul în care Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru trecerea ilegală a unor părţi din Insula Belina şi din Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman.

Plumb s-a declarat nevinovată şi a susţinut că ancheta procurorilor este un atac la PSD şi la adresa statului de drept.

"Am văzut dosarul, nu pot să vă dau niciun detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate şi cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea - ambele hotărâri de Guvern sunt date cu respectarea legislaţiei. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale. Voi veni la Comisia juridică şi îmi voi expune punctul de vedere", a declarat Rovana Plumb în urmă cu două săptămâni.

Săptămâna trecută, Plumb, alături de Shhaideh, a demisionat din Guvern, la solicitarea prim-ministrului Mihai Tudose. La ieşirea de la CEx-ul de vineri, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat care va fi viitorul celor trei miniştri din Guvernul Tudose care şi-au dat demisia.

Dragnea a explicat că Rovana Plumb, ministrul demisionar al Fondurilor Europene, va primi o funcţie în Camera Deputaţilor. Plumb a fost propusă fi preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.

La rândul său, Sevil Shhaideh a fost propusă pentru funcţia de consilier de stat în Guvernul Tudose. Despre ministrul demisionar Cuc, Liviu Dragnea a explicat că va rămâne parlamentar.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite