Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REVOCARE KOVESI. 500 de procurori reacţionează la decizia CCR. Tudorel Toader iese la atac

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le transmite un mesaj ameninţător celor 500 de procurori care au semnat aşa-numita "declaraţie de independenţă", prin care contestă decizia CCR în privind demitererii şefei DNA.

REVOCARE KOVESI. 500 de procurori reacţionează la decizia CCR. Tudorel Toader iese la atac
Comentează 0

"Ce fac procurorii acum poate fi interpretat ca o presiune asupra Curții, să aibă în vedere cum și cât motivează decizia," a afirmat Tudorel Toader, invitat într-o emisiune la un post TV.

"Nici azi nu vedem complet, că nu știm totul, dar oamenii nu vedeau această realitate intolerabilă într-un stat de drept. Acuma s-au creat premisele cererii de revocare și acuma Curtea Constituțională a dat această decizie", a mai declarat Tudorel Toader

Reamintim că 500 de procurori au semnat, joi, un document prin care atrag atenția că singura instituție care gestionează cariera procurorului și singurul garant al independenței procurorilor este Consiliul Superior al Magistraturii.

Cei 500 de procurori susțin că ministrul Justiției nu are și nu poate avea niciun fel de rol sau implicare în cariera individuală a procurorului și că acest principiu nu poate fi modificat prin inserarea unei sintagme în decizia Curții Constituționale.

Documentul a fost dat publicității după ce Procurorul General al României a spus că magistrații așteaptă motivarea Curții Constituționale ca să vadă dacă mai este valabil principiul independenței lor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite