Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Remanierea Guvernului Tudose, la mâna președintelui Iohannis

Zi importantă pentru Guvern! Premierul Mihai Tudose așteaptă, astăzi, de la președintele Klaus Iohannis, acordul pentru noii miniștri.

Remanierea Guvernului Tudose, la mâna președintelui Iohannis
Comentează 0

Șeful statului a acceptat remanierea, însă nu a dat un răspuns și în privința persoanelor care vor să intre în Executiv. Premierul a anunțat că va trimite luni dimineața la Cotroceni demisiile lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc, precum și nominalizările celor trei înlocuitori.

Klaus Iohannis trebuie să decidă dacă-i vrea în Guvern pe Felix Stroe, Paul Stănescu și pe Marius Nica. Cea mai controversată numire dintre cele trei este cea a lui Paul Stănescu, cunoscutul baron PSD din Olt, vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov.

Tot astăzi, coaliția de guvernare trebuie să decidă soarta unor legi importante. Este vorba de legile justiției, parteneriatul public-privat și înființarea FSDI.

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea TV, acestea nu vor fi asumate de Guvern, ci vor ajunge în Legislativ ca inițiative parlamentare.

Paul Stănescu, senator PSD și președinte al PSD OLT, are o îndelungă istorie în partid, fiind un om de încredere al lui Liviu Dragnea. Mai mult, acesta este cunoscut ca un baron PSD.

Totodată, membrii familiei lui Paul Stănescu nu sunt străini de funcţiile publice. Fratele acestuia, Alexandru Stănescu, ocupă funcţia de deputat. Iar tatăl celor doi a fost primarul comunei natale, timp de 12 ani. Mai mult, anul acesta, Olt, județul pe care l-a condus ca şef al CJ OLT, a primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării, prin celebrul PNDL 2.

Paul Stănescu, propus de PSD pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, este vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov. Cercetările sunt începute in rem, după ce instanţa a dispus, în 2015, redeschiderea cauzei. Dosarul vizează infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice. Dovada se regăseşte şi pe site-ul Tribunalului Olt, unde scrie clar că dosarul a fost redeschis în 2015.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite