Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Regele Mihai, condus astăzi pe ultimul drum.

Regele Mihai este condus astăzi pe ultimul drum. Zeci de mii de oameni au trecut până acum pe la catafalcul regal să-i aducă un ultim omagiu. La Palatul Regal au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose și familii regale din întreaga lume. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai,  urcat pe un afet de tun, a fost dus la Catedrala Patriarhală, unde are loc slujba de înmormântare oficiată de Patriarhul Daniel. Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeş, alături de regina Ana. REALITATEA.NET transmite LIVE funeraliile.

Regele Mihai, condus astăzi pe ultimul drum.
Comentează 0

Regele Mihai. Cozi interminabile la Palatul Regal. Românii au stat ore întregi pentru a se reculege la catafalcul regelui Mihai. Au venit din toate colțurile țării să-și ia adio de la ultimul monarh al românilor. VIDEO

4:45 - Trenul Regal a ajuns în gara Pitești, unde a fost așteptat cu flori de aproximativ 2000 de oameni. Persoanele aflate în Gară au aplaudat și au făcut cu mâna garniturii care duce, pe ultimul drump, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai.

15:15 - Trenul Regal cu sicriul Regelui Mihai a plecat din Gara Băneasa din Capitală spre Curtea de Argeș, în aplauzele mulțimii. 

14:30 - Cortegiul se îndreaptă spre Gara Băneasa. Sute de oameni îl urmăresc de pe drum și aplaudă când mașinile ajung în dreptul lor. 

13:40 - Slujba de înmormântare de la Patriarhie s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui va fi urcat în trenul regal, care va pleca din Gara Băneasa spre Curtea de Argeș.

12:38 - A început slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. Președintele Klaus Iohannis, soția sa, Carmen, prințul Charles al Marii Britanii și reprezentanți ai celorlalte familii regale asistă la eveniment. 40.000 de mii de oameni asistă la slujbă în curtea Patriarhiei.

12:20 - Cortegiul funerar a ajuns la Catedrala Patriarhală. Aici, Patriarhul Daniel va oficia slujba de înmormântare.

12:00 - Cortegiul funerar se îndreaptă spre Patriarhie. Sute de oamenii urmăresc procesiunea pe traseu.

11:15 - Regele Mihai, ovaționat de mulțimea prezentă la procesiunea din fața Palatului Regal. Publicul a scandat ”Monarhia salvează România!”, ”Regele Mihai” și ”Jos comunismul!”.

 

10:50 - Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos în piața Palatului Regal din Capitală, unde are loc o procesiune religioasă. Toți participanții au ieșit din clădirea palatului pentru a asista la acest moment. 

10:20 - Are loc o slujbă religioasă în Sala Tronului.

10:00 - Fostul președinte Emil Constantinescu a sosit la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui. 

La ora 09:45, la Palatul Regal a ajuns și Prințul Charles al Marii Britanii. Câteva clipe mai târziu, a sosit președintele Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen. Cei doi au depus în fața Palatului Regal o coroană de flori albe și au aprins o candelă.

PROGRAMUL FUNERALIILOR REGELUI MIHAI, SÂMBĂTĂ

La ora 10:55, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară.

La ora 11:15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11:25 la ora 12:15, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12:30 la ora 14:00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare.

La ora 14:00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

La ora 14:40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.

Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14:51) - Titu (ora 15:41) - Piteşti (ora 16:46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor.

Trenul Regal va ajunge la ora 17:30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17:50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18:40.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite