Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rectificarea bugetară se amână. Nu intră în şedinţa de Guvern de joi

Recitificarea bugetara nu va intra in sedinta de guvern de joi, deşi coaliţia de guvernare anunţase că la finalul lunii iulie miniştrii vor dezbate unde mai impart bani.

Rectificarea bugetară se amână. Nu intră în şedinţa de Guvern de joi
Comentează 0

La Guvern au existat mai multe întâlniri cu miniștrii. Două, în aceeași zi. Pe rectificare. După, mai mulți miniștri au fost și la Dragnea. Au anunțat că va fi o rectficare pozitivă, însă Guvenrul are de acoprit multe cheltuieli.

Primarii cer bani pentru ca au pierdut ca urmare a scaderii impozitului pe venit de la 16% la 10% si pentru că si au majorat salariile ca urmare a legii salarizarii. Mai mult, Paul Stanescu chiar isi exprima speranta ca vor fi bani pentru plata salariilor. Inca nu sunt facute calculele astfel incat sa iasa si pozitiva si sa multumeasca si pe toata lumea.

La începutul lunii iulie, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, declara că, în ultima săptămână a lunii iulie, va avea loc prima rectificare bugetară din acest an.

„Nu este problemă în asigurarea cheltuielilor în derulare sau la nivel local, sau de funcţionare. Aceasta este prima concluzie la care am ajuns cu structurile la nivel central sau local. Nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii”, arăta Teodorovici.

Până la această oră, Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere publică vreun proiect de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară. În 2017, prima rectificare bugetară a fost operată de Guvern în septembrie, iar a doua în noiembrie.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite