Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reacţiile judecătorilor CSM faţă de schimbările din codurile penale prin ordonanţa de marţi noaptea a Guvernului

Bogdan Mateescu, judecător CSM, susţine că adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale reprezintă este "o manipulare grosolană" şi reprezintă "un regres democratic incredibil".

Reacţiile judecătorilor CSM faţă de schimbările din codurile penale prin ordonanţa de marţi noaptea a Guvernului
Comentează 0

"Tocmai ce am asistat la un act discreţionar oribil, la o manipulare grosolana şi o neseriozitate instituţională şocantă. În cursul zilei de azi la CSM, dupa amiaza, s-a primit o solicitare de AVIZ pe proiectul OUG de modificare a Codurilor de la ministerul justitiei sub semnatura exact a ministrului Iordache.Domnia sa minte când spune ca nu a solicitat aviz, astfel cum a făcut-o în conferinţa de presă din aceasta seara. Mâine era programată o şedinţă de plen anume cu privire la aceasta solicitare. Adoptarea pe furis a acestui act normativ, care vizează o dezincriminare mascata a unor infracţiuni, cu ignorarea atribuţiilor puterii legislative şi cu încălcarea dispoziţiilor legale privind avizul CSM, cu sustragerea de sub controlul de constituţionalitate a priori, modul asadar în care s-a procedat, fondul actului normativ, reprezintă un regres democratic incredibil. Nu credeam că pot vedea atâta indolenţă, atâta dispreţ pentru valorile statului de drept", a scris Bogdan Mateescu pe pagina sa de Facebook marţi seara.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat marţi seara că, anterior şedinţei Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul Justiţiei a fost personal înştiinţat şi invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la şedinţa plenului convocată de urgenţă pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea şi dezbaterea solicitării de avizare.

Citeste mai mult pe mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite