Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REACȚIA LUI FALCĂ: Probabil vom fi în opoziție, PSD are un scor foarte mare, a promis de toate pentru toți

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, cel care a condus campania electorală a partidului la nivel național, spune că cel mai probabil PNL va fi în opoziție în următorii patru ani, pentru că PSD ”e pe primul loc cu un scor electoral foarte mare”, dar ”a promis de toate pentru toți”, în timp ce PNL ”a propus un proiect de guvernare prea cinstit”.

REACȚIA LUI FALCĂ: Probabil vom fi în opoziție, PSD are un scor foarte mare, a promis de toate pentru toți
Comentează 4

Imediat după anunțarea rezultatelor sondajelor națioanale, Gheorghe Falcă, primar al Aradului și șeful campaniei electorale a PNL, a declarat, la Televiziunea Arad, unde a intrat în direct din fața Primăriei Arad, că ”PSD e pe primul loc, cu un scor electoral foarte mare, pentru că a avut și o ofertă electorală mare”.

”Probabil vom fi în opoziție în următorii patru ani, dar opoziția este o etapă în viața oricărui partid, nu e problemă să fii în opoziție. Vedem cum se va ține PSD de promsiuni, pentru că a promis de toate pentru toți (...) Proiectul nostru de guvernare (al PNL – n.r.) a fost prea cinstit, iar uneori cinstea nu e apreciată. Dar abia aștept să văd cum medicul rezident în șase luni va primi un salariu de 1200 de euro, cum a promis PSD”, a declarat Falcă, citat de News.ro.

El consideră că liberalii puteau să discute mai mult cu oamenii în județele în care ”niciodată nu s-a votat altceva decât PSD”.

”Avem Olt, Gorj sau Teleorman, unde oamenii merg la vot pentru că dacă se schimbă sistemul nu mai primesc ajutoare și nu au din ce trăi. Trebuia să discutăm mai mult cu acești oameni, să le arătăm ce înseamnă trecerea de la asistența socială la locurile de muncă”, a spus Falcă.

Liderul PNL Arad s-a declarat dezamăgit că drepta nu a reușit să fie unită și au apărut mai multe partide, electoratul de dreapta fiind divizat.

”Cu drepata e o problemă veche, o problemă de unitate. Când ne-am unit în 2014, a fost o mutare surpriză și am dat președintele României. Acum au apărut partide noi, precum USR, care mai vedem cum mai salvează România”, a spus Falcă.

Primarul Aradului a adăugat că PNL a propus ”un premier cu cea mai mare încredere din partea populației, iar PSD a venit cu Dragnea, cunoscut cu problemele pe care le are”.

”Populația a cerut o schimbare a generației politice, PNL a făcut o schimbare serioasă, prea serioasă, iar oamenii poate nu au apreciat. Regretul nostru a fost și că premierul pe care l-am propus (Dacian Cioloș – n.r.) nu a dorit să fie foarte activ (în campanie – n.r.)”, a mai declarat Falcă.

Întrebat despre formarea guvernului, Falcă a spus că această sarcină trebuie asumată de către politicieni.

”Cred că este nevoie de asumarea (guvernării – n.r.) de către politicieni, cu un program de guvernare care trebuie pus în practică, cu bune și rele. Sunt adeptul guvernării politice”, a spus Falcă.

În ceea ce privește scorul electoral în Arad, Falcă a spus că nu are informații, pentru că nu s-au făcut sondaje, dar că PNL ar urma să obțină un mandat de senator și trei de deputați.

Sursa: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite