Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

RĂZBOI TOTAL. A început: asaltul decisiv împotriva Statului Islamic este în plină desfășurare

Un atac susținut al forțelor democrate siriene (SDF), susținut de SUA, pentru recucerirea orașului sirian Raqqa de la gruparea teroristă Statul Islamic a început luni, a declarat miliția SDF pentru Reuters.

RĂZBOI TOTAL. A început: asaltul decisiv împotriva Statului Islamic este în plină desfășurare
Comentează 0

''Campania a început ieri (luni — n.r.) pentru eliberarea orașului Raqqa'', a declarat purtătorul de cuvânt al SDF, Talal Silo, din Siria, într-un interviu telefonic. El a spus că atacul a început din nordul, estul și vestul orașului.

Reuters transmite că este de așteptat ca SDF să organizeze o conferință de presă în cursul zilei de marți.

Încă de sâmbătă existau informații cu privire la lansarea unui astfel de atac. Un purtător de cuvânt al milițiilor siriene kurde YPG declarase pentru Reuters că o operațiune a forțelor siriene de recucerire a Raqqa (estul Siriei) urma să înceapă ''în câteva zile''. "Forțele au ajuns la periferia orașului, iar principala operațiune va începe... în următoarele câteva zile", declarase telefonic pentru Reuters purtătorul de cuvânt al YPG, Nouri Mahmoud.

Un purtător de cuvânt al coaliției conduse de SUA împotriva SI menționase cu același prilej că nu va comenta cu privire la calendarul următoarei faze de operațiuni. Purtătorul de cuvânt respectiv, colonelul Ryan Dillon, declarase că SDF "avansează tot mai mult în fiecare zi", aflându-se la 3 kilometri de Raqqa la nord și la est. La vest, SDF se află la mai puțin de 10 kilometri depărtare de oraș, precizase el pentru Reuters, răspunzând pe e-mail întrebărilor formulate de agenția de presă britanică.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite