Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pușcăriașii din Arad și-au redus pedepsele cu lucrări științifice. Vezi cine a fost în spatele lor și pentru ce au fost condamnați

Pușcăriașii din Arad și-au redus pedepsele cu lucrări științifice. Vezi cine a fost în spatele lor și pentru ce au fost condamnați
Comentează 0

În ultimii ani, mai multe persoane închise în penitenciarele din Arad au fost lovite de gândul că pot scrie lucrări științifice. Și le-au scris, editat și publicat cu scopul clar de a-și reduce din anii pe care îi au de petrecut în spatele gratiilor.

Unii dintre deținuții care au publicat asemenea cărți au avut drept coordonatori mai mulți profesori de la Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad.

Astfel, în cursul anului 2014 Maeruţiu Ovidiu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru șantaj - a publicat două cărți: "Judecata în primă instanţă în procesul civil" și ,,Acţiunea civilă din procesul penal - în noua reglementare", ambele la editura Gutenberg Univers din Arad.

Coordonator al primei lucrări științifice a fost conf. univ. dr. Cotuțiu Aurelia, profesor în cadrul Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad, iar la cea de-a doua prof. univ. dr. Trifa Ioan, decan al Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad.

Ca urmare a celor două lucrări, și probabil nu numai, Maeruțiu Ovidiu a ieșit mai repede din pușcărie, făcând mai puțin de trei ani de închisoare din totalul celor cinci.

În cursul anului 2015, două persoane încarcerate la Arad au scris lucări științifice pentru a scăpa de ani de carceră.

Este vorba despre Enea Aurel, condamnat la 20 de ani pentru omor calificat care a publicat, tot la Gutenberg Univers lucrarea ,,EVOLUȚIE&CREAȚIE", avându-l drept coordonator științific pe conf.univ.dr. Regis-Mafteiu Roman, profesor în cadrul Facultății de Științe Umaniste a Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad.

A doua persoană este Demendy Aurora, condamnată la 5 ani și jumătate pentru evaziune fiscală. Aceasta a scris lucrarea ,, MEDIEREA - O ȘANSĂ REALĂ” publicată la editura EUROSTAMPA din Timișoara  sub coordonarea dr. Zeno Daniel Sustac, profesor asociat Universitatea de Vest din Timișoara, vicepreședintele Consiliului de Mediere și Co-președinte al Uniuni Naționale a Mediatorilor din România.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite