Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD scade salariile a zeci de mii de arădeni, taie banii de la investiții și oamenii necăjiți!

Vă spunem să știți ce urmează: statul e lefter! Transferă masiv cheltuielile la administrațiile locale de la care tot statul confiscă, prin bugetul pe 2018, cel puțin 20% din fonduri. În județul nostru PSD ne lasă fără bani pentru plata salariilor a peste 20.000 de arădeni care depind de primăriile din județ și de Consiliul Județean, forțând fie scăderi salariale, fie concedieri.

PSD scade salariile a zeci de mii de arădeni, taie banii de la investiții și oamenii necăjiți!
Comentează 1

Anul trecut PSD obliga primăriile să crească salariile din fondurile lor proprii. Anul acesta le taie 20% din fonduri acestor primarii. Prin trecerea contribuției de la angajator la angajat, salariile ar trebui mărite cu 28,5% ca oamenii să rămână cu aceiași bani în buzunar, ceea ce va fi imposibil în majoritatea cazurilor.

La privați va fi și mai rău, pentru că acolo numai mai puțin de un sfert din cei 15.000 de proprietari de firme din județul nostru au anunțat că vor crește salariile de la 1 ianuarie, să acopere pierderile salariale. Prin bugetul pe anul 2018 județul Arad pierde peste 45 de milioane de euro. Asta înseamnă că nu vor fi bani nici de reparații în orașele, comunele și satele din județ. De investiții noi nici nu poate fi vorba, nici măcar cele din fonduri europene pentru că PSD ne-a lăsat fără bani pentru cofinanțarea lor!

Nu le va fi bine nici persoanelor asistate social, fie că sunt bolnavi, persoane cu handicap sau însoțitorii acestora, copii instituționalizați. Primăriile si Consiliile Județene, care astăzi plătesc peste 50% din bugetul lor la social, ajung la fundul sacului. Vorba lui Moromete, de unde să dea dacă n-au?! Unele ministere vor avea totuși buget mai mare.

Cum se explică asta? Prin credite! Ca să dea bani la firmele de casă, gen Teldrum, PSD ia bani împrumut, ca apoi generațiile viitoare să îi ramburseze. Pesediștii readuc sărăcia în România, după o perioadă în care țara începuse să se echilibreze. În paralel, prin legile noi ale justiției, își iau toate măsurile să poată fura din această sărăcie atât cât nu le este rușine. Și nu le este rușine deloc!


Scrie un comentariu

trimite