Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UPDATE PSD pierde primăria Târgu Jiu

Surpriză în alegerile parţiale din Târgu Jiu: Pentru prima dată în ultimii 17 ani, social-democraţii pierd postul de primar în favoarea liberalilor, potrivit unui sondaj la închiderea urnelor realizat de universitatea de stat din localitate. Postul de primar se eliberase după ce fostul edil Florin Cârciumaru a fost ales toamna trecută în Senat. Prezența la vot a fost scăzută - doar 29%.

UPDATE PSD pierde primăria Târgu Jiu
Comentează 0

PSD suferă o mare umilință într-un fief uriaș al său! La Gorj, mai precis la Târgu-Jiu, au avut loc alegeri locale după ce funcţia de primar a rămas vacantă în urma demisiei fostului edil, Florin Cârciumaru.

UPDATE 2: Numărătoare finală la Târgu Jiu - PNL 12.230 si PSD 8.200. Noul primar este Marcel Romanescu (PNL).

UPDATE1: Pe numărătoarea OFICIALĂ parțială: 37 sectii din 56  / PNL are 6800 voturi si PSD 4500.

Candidatul PSD a fost Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, cel care a preluat atribuțiile lui Cârciumarul după ce acesta a obținut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016. Popescu a fost învins de un consilier local al PNL, Marcel Romanescu.

Conform exit-poll-urilor, Romanescu ar fi obținut 45% din voturi, în timp ce Popescu ar fi luat doar 39%. Dacă rezultatul exit-poll se confirmă și la numărătoarea oficială atunci PNL dă o lovitură serioasă PSD.

Surse din PSD au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că organizației locale i-a fost interzis de la centru ca Victor Ponta să fie chemat în campania electorală, chiar dacă fostul premier e deputat de Gorj.

Din partea USR Gorj a intrat în competiţia electorală Radu Miruţă, de la PMP - consilierul local Daniela Grădinaru, iar  de la ALDE - consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, şi-au anunţat candidatura, ca independenţi, fostul inspector şef al IPJ Gorj - Viorel Caragea, şi Gheorghe Caralicea.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

 

 


Scrie un comentariu

trimite