Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD Arad se bucură că peste 400 de români au fost băgaţi în spital de jandarmi!

Incidentele grave de la mitingul din Bucureşti arată faţa urâtă a PSD Arad. Într-un comunicat demn de partidul unui regim totalitar, cei de la PSD Arad salută intervenţia în forţă a jandarmilor.

PSD Arad se bucură că peste 400 de români au fost băgaţi în spital de jandarmi!
Comentează 2

„PSD Arad condamnă orice formă de violență” spun ipocrit cei de la PSD într-un comunicat, dar apoi continuă „...manifestată în cursul adunării publice din Piața Victoriei”. PSD deplânge „faptul că o serie de jandarmi aflați în exercițiul funcțiunii au fost agresați, unii dintre ei fiind răniți în mod serios.” Foarte bine, dar mai departe niciun cuvânt despre sutele de protestatari paşnici care au căzut la mijloc în conflictul dintre huligani şi jandarmi. Niciun cuvânt de compasiune, niciun regret.

Pentru PSD Arad, totul este în limita normalităţii, deşi zeci de imagini publice arată cum jandarmii au lovit oameni care nu erau deloc violenţi.  „Acești profesioniști și colegii lor și-au făcut doar datoria, încercând să mențină cu verticalitate ordinea publică și să împiedice haosul generat de elementele turbulente prezente în piață”, spune PSD Arad. Deci, pentru PSD Arad, TOŢI cei din piaţă sunt turbulenţi, deci este normal, înţelegem, să fie bătuţi, gazaţi, băgaţi în spital! Este o atitudine incredibilă, violentă şi intolerantă.

PSD mai perorează apoi nişte banalităţi înveninate de genul „este normal ca în societatea românească să existe păreri diferite cu privire la subiecte de larg interes național” sau „violența nu este o armă politică”. Cum nu este? Tocmai a folosit-o guvernarea PSD! Dacă până acum puteam bănui excese ale jandarmilor, abuzuri acum înţelegem că e ordin politic. PSD Arad vorbeşte despre „escaladarea ei (a violenţei nr) în planul nesupunerii civice cu nuanțe brutale duce la decredibilizarea totală a celor care aleg să protesteze pe această cale”. Dar abuzurile forţelor de ordine? Niciun cuvânt din partea PSD Arad!

De altfel, manipularea grosolană şi instigarea la folosirea abuzivă a forţei este girată şi de către ministrul apărării, Mihai Fifor, într-o postare pe o reţea de socializare. O declaraţie absolut iresponsabilă, mai ales că vine din partea unui om aflat (fără să realizeze, se pare) într-o funcţie de mare răspundere. Într-un limbaj care aminteşte de Ion Iliescu, Fifor face „un apel către toţi cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de actele de violenţă şi de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenţia forţelor de ordine”.

Mai lipsea să facă apel şi la oamenii de bine, să apere PSD-ul (a făcut-o în schimb colegul său Cătălin Rădulescu, care a ameninţat protestatarii că vor fi călcaţi în picioare). Până aici, declaraţii de politruc banal. Dar mai departe, ministrul apărării Fifor acuză „planuri bine puse la punct”, „grupuri bine organizate i-au provocat în permanenţă pe jandarmi”. Când eşti ministrul apărării şi faci astfel de afirmaţii, ajungi într-o dublă ipostază. În primul rând, un manipulator ieftin, care creează panică, pentru că unii oameni îşi imaginează că tu ca ministru ai informaţii, nu vorbeşti să te afli în treabă.

În al doilea rând, ministrul Fifor se face din nou de râs. Dacă sunt grupuri bine organizate şi tot felul de planuri, tocmai instituţiile specializate trebuie să le descopere din timp şi să îi pedepsească pe vinovaţi prin aplicarea legii, nu să calce cu bocancii oameni nevinovaţi. Înainte de orice anchetă şi analizarea faptelor, ministru senator Fifor se pronunţă tranşant: jandarmii au acţionat corect. La fel ca PSD Arad, niciun cuvânt despre sutele de victime nevinovate, semn că nu este o simplă omisiune, este o politică de partid. Înţelegem de aici că protestatarii anti-PSD se pot aştepta în continuare să fie bătuţi şi umiliţi, cu îngăduinţa Guvernului PSD şi a instituţiilor pe care le controlează.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite