Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proteste la Chișinău noaptea trecută, din cauza neregulilor de la votare

Mai multe persoane protestează în continuare în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Chişinău, cerând demisia reprezentanţilor ca urmarea a neregulilor apărute în desfăşurarea celui de-la doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova.

Proteste la Chișinău noaptea trecută, din cauza neregulilor de la votare
Comentează 0

Cele mai grave neregului au apărut la secţiile din străinătate, unde alegătorii au aşteptat la cozi de sute de metri pentru a ajunge la urnele rămase fără bulentine de vot, scrie deschide.md. Tinerii scandează sloganele de la protestele din 2009 în faţa sediului CEC.

De asemenea, toate luminile stradale din faţa sediului autorităţii electorale au fost stinse, iar protestele continuă în întuneric, cu drapele fluturate în aer.

Sute de persoane nu au putut să voteze, după ce buletinele de vot s-au epuizat în mai multe secţii din străinătate, inclusiv la Bucureşti şi Londra.

Maia Sandu a ameninţat că va face o plângere penală împotriva ministrului de Externe şi preşedintei CEC, care nu au livrat un număr suficient de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor din R. Moldova, potrivit news.ro.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite