Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest în Piața Victoriei, duminică: “Treziți-vă! Salariile scad, inflația crește!”

Un nou protest este anunțat pentru duminică în Capitală! Mii de oameni anunță că vor manifesta împotriva diminuării salariilor ca urmare a "revoluției fiscale".

Protest în Piața Victoriei, duminică: “Treziți-vă! Salariile scad, inflația crește!”
Comentează 0

Dacă duminică era ziua tradițională a protestelor pentru apărarea independenței justiției și a luptei anti-corupție, acum românii protestează împotriva efectelor "revoluției fiscale".

Protestul este anunțat pe Facebook pentru intervalul orar 18:00 - 23:00.

"Îndemnăm oamenii să se alăture acestui protest. Cerem sindicatelor să se alăture protestului, să scoată oamenii în stradă dimineața și după amiaza în timpul săptămânii și să declanșeze greva generală! Au început să apară efectele grave ale revoluției fiscale, combinată cu noua lege a salarizării și ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte. Salariile au început să scadă după ce contribuțiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Fluturașii cu salariile micșorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajații de la buget sau din mediul privat. Alți angajați urmează să primească fluturașii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunțate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor.", precizează organizatorii pe Facebook.

Potrivit acestora măsurile luate de guvern vor avea consecințe dezastruase pentru milioane de români care lucrează la stat în domeniul învățământului, a sănătății sau a administrației publice.

"Angajații care lucrează în domeniul privat vor fi cei mai mult afectați deoarece mulți angajatori nu au crescut salariile angajaților. În pofida faptului că salariile scad pentru angajații de la buget și din mediul privat, venitul lunar al parlamentarilor crește. Dacă noi nu reacționăm și nu ieșim masiv în stradă, conducerea PSD+ALDE va spune că românii sunt mulțumiți cu scăderea veniturilor. Sperăm că aceste scăderi de venituri să le simtă românii în buzunare și să se trezească din indiferență", se mai arată în mesajul organizatorilor de pe Facebook.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite