Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de protestatari, împotriva PSD la Parlament. Zeci de oameni au cerut să intre în clădire

Ziua moțiunii! Dezbaterea și votarea moțiunii se vor face cu protestatarii în jurul Palatului Parlamentului. Nu vin doar cei care susțin căderea Guvernului Dăncilă. Și premierul ar putea avea susținători.

Mii de protestatari, împotriva PSD la Parlament. Zeci de oameni au cerut să intre în clădire
Comentează 1

Ziua moțiunii! Mai multe proteste sunt anunţate în jurul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii. Unul îi are ca iniţiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetăţenilor ”să-şi ia o zi liberă pentru România”.

În jur de 4.000 de oameni protestează în fața Palatului Parlamentului în timp ce Vorica Dăncilă citește de pe o foaie o serie de acuzații la adresa Opoziției, dar și a fostelor guverne PDL, și enumeră realizările guvernului său. 

- Mai mulți oameni doresc să intre în Parlament, pentru a asista la votul pentru moțiune, dar jandarmii nu le permit accesul. 

”Oamenii spun că vor să intre în Parlament pentru că vor să asiste la votul pentru moțiunea de cenzură. Spun că vor să fie pașnici, dar săpun că au dreptul să meargă și le cer jandarmilor să le permită accesul. Sunt în jur de 30 de oameni care vor să intre. Nu au fost incidente, dar a fost o agitație, în momentul în care grupul de protestatari s-a îndreptat spre intrarea în Parlament”, a precizat reporterul Realitatea TV din parcul Izvor.

Peste 3.000 de oameni se află acum, în jurul orei 14.00, în fața Palatului Parlamentului. Și PSD-ul are câteva zeci de protestatari. 

- Numărul manifestanților a crescut. Câteva mii de oameni protestează în fața Parlamentului și cer demiterea guvernului Dăncilă. Printre protestatari s-a aflat și liderul USR Dan Barna. 

Există și oameni care manifestează în sprijinul guvernului PSD-ALDE și împotriva statului paralel. 

- Câteva sute de oameni s-au strâns în jurul orei 12.45 în Parcul Izvor. Înarmați cu steaguri, protestatarii strigă împotriva PSD

- În jur de 100 de oameni se aflau la ora 12.00 în fața Palatului Parlamentului pentru a manifesta împotriva guvernului Dăncilă. Printre protestatari a venit și liderul PNL Ludovic Orban, care le-a mulțumit celor prezenți.

„Ploaia nu ne sperie, avem şi pelerine. Ia-ţi o zi liberă pentru România! USR cheamă toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12:00. Miercuri este ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD. Ziua în care acest partid trebuie să plece de la putere!”, este mesajul transmis de USR pe pagina de Facebook a evenimentului.

Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, iar pe reţelele de socializare au fost anunţate mai multe evenimente de protest, inclusiv un ”protest pe roţi”, cu autovehiculele, în jurul Palatului Parlamentului.

Manifestanţii vor să plece în marş de la Parlament în Piaţa Victoriei după aflarea rezultatului dezbaterii.

Este posibil ca în zonă să apară și susţinătorii actualei puteri, conform afirmaţiilor senatorului PSD Claudiu Manda, care a spus că în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL, membrii PSD, dar şi simpatizanţii social-democraţi, alături de cei ai ALDE, vor merge la Palatul Parlamentului.

Sursa: realitatea.net

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite