Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul HC Beldiman intră într-o nouă fază. George Beldiman: "Ne dorim să avem cât mai repede handbalul arădean în elită"

Proiectul HC Beldiman intră într-o nouă fază. George Beldiman:
Comentează 0

Noiembrie 2016 - momentul la care a luat fiinţă Handbal Club Beldiman. La nici un an distanţă Adriana şi George Beldiman înscriu o echipă în Campionatul Naţional. Deocamdată la nivel de juniori III, însă cei 2 ambiţioşi tineri antrenori şi foşti sportivi ţintesc departe. Proiectul acestora poate reprezenta revigorarea unui sport cu tradiţie în Arad, dar care, la nivel local, e împotmolit în lupte interne indirecte, orgolii, ambiţii şi o grămadă de alte lucruri total nepotrivite. 

 - Cât din ce v-aţi propus la startul proiectului aţi reuşit să îndepliniţi până acum?
 - Pot spune că am reuşit cam tot ce ne-am propus. Am vrut să aducem cât mai mulţi copii la handbal, iar faptul că avem 140 de copii în club (născuţi între 2004-2014), în cele 3 centre (Arad, Lipova, Pecica), cred că spune totul.

 - Sunt emoţii înaintea startului în prima competiţie ofiCială din istoria scurtă a clubului?
 - Personal nu am nici o emoţie, dar ar fi absurd că spun că băieţii nu simt ceva emoţii. Este prima lor competiţie oficială şi e normal, pe undeva, să apară şi acest sentiment.

 - Până la urmă, care sunt obiectivele principale la HC Beldiman?
 - Ca şi obiective principale aş enumera doar câteva: creearea, atât la băieţi cât şi la fete a unor echipe competitive (juniori 3 şi 4, respectiv 2004-2007); creşterea şi dezvoltarea grupelor (2007-2010); iniţierea şi învăţarea handbalului de la vârste cât mai mici, pentru grupelor de babay-handbal (2010-2014); pentru mai târziu încercarea de a face şi la Arad a unui Centru Naţional, aşa cum e la Sighişoara, Braşov sau Rm. Vâlcea.

 - Într-un handbal care în Arad e măcinat de orgolii şi invidii de atâţia ani, ce aduce în plus HC Beldiman?
 - E adevărat că atâtea orgolii şi invidie precum în Arad nu cred că mai exist în altă parte. Handbal Club Beldiman aduce liniştea şi siguranţa de a face handba la toate nivelele, crează un mediu plăcut în care copilul să vină cu drag la antrenamente şi competiţii, posibilitatea  ca prin antrenamente şi competiţii aceşti copii să ajungă la loturile naţionale.

 - Ce îşi doresc cei 2 antrenori ai clubului la început de drum într-o competiţie oficială?
 - La acest început de drum ne dorim ca sportivii noştri să se obişnuiască într-o competiţie oficială, să prindă încredere în ei, să creştem de la joc la joc. Nu putem trece cu vederea că cel mai vechi sportiv din clubul nostru face handbal de doar 10 luni, dar sunt copii care fac handbal de 1 sau 2 luni şi atunci nu putem avea alte pretenţii, într-un timp atât de scurt. Şi la fel de adevărat este că fără adversar nu se poate progresa. Datorită acestui fapt ne-am şi înscris în campionat. Iar prin intermediul dumneavoastră le trensmit copiilor mult curaj şi încredere în ei, şi atitudine de învingător. 

 - Când vom avea din nou handbalul arădean în elită?
 - Ne dorim să avem cât mai repede handbalul arădean în elită. Nu e uşor, dar nici foarte greu, însă va depinde foarte mult de partea economică, de parteneri, de colaboratori, de sponsori. Acolo tindem să ajungem şi cu multă muncă, încredere în noi şi bineînţeles cu ceea ce am spus anterior, vom ajunge şi acolo. 
....................................................................
Aşadar, mâine, în sala Colegiului Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, de la ora 12,30, HC Beldiman vs. SCM Timişoara, în debutul oficial al grupării arădene în Campionatul Naţional al juniorilor 3.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite