Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte europene la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad

Proiecte europene la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad
Comentează 0

Un grup de 22 elevi, din clasele a XI-a A,B,C de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad Arad, însoţiţi de doamna profesor inginer Ienășescu Eugenia și domnul profesor inginer Deac Florian, vor participa la un stagiu de pregătire practică, de 3 săptămâni, în perioada 9-29 iunie 2016, la Centrul de formare profesională ZAW Zentrum fur Aus-und Weiterbildung din Leipzig, Germania.

Acesta este cel de al IV-lea flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2014-1-RO01-KA102-000240, cu titlul „Formare profesională în spaţiul european” proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Pe lângă activităţile practice, din domeniul Electronică - Automatizări și domeniul Electric, desfăşurate la Centrul de formare din Germania, elevii vor participa şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda, Halle/Saale şi Berlin; vizitarea uzinei BMW din Leipzig, aeroportului Leipzig-Halle şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite.

Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire lingvistică la limba engleză, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.

Domna director, profesor Căpățînă Smaranda, va efectua o vizită de monitorizare, pe parcursul căreia va însoţi grupul atât la activităţile practice, cât şi la cele culturale.

Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.

Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 156000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2014-2015 şi 2015-2016. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 64 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional). 

            Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe, la standarde europene şi de a se integra cu uşurinţă în companiile multinaţionale, existente în judeţul nostru.

            În luna mai domnul bibliotecar, Pantea Marius Andrei, de la liceul nostru a participat la seminarul de contact “Quality matters! A cross-sectoral approach to mobility projects within the Erasmus+ Programme”, în Konstancin-Jeziorna, Polonia. Seminarul a avut ca scop realizarea de contacte în vederea depunerii unor proiecte de parteneriate strategice Erasmus+, actiunea KA02. La acest eveniment, organizat de Agenția Națională de proiecte Erasmus+ din Polonia, au participat peste 40 de experți în proiecte din aproape toate țările din Europa.   

            De asemenea ne bucurăm de faptul că liceul nostru a câștigat o nouă finanțare a unui proiect Erasmus+, în apelul 2016, pentru anii școlari 2016-2017 și 2017-2018. De acest nou proiect, nr. 2016-1-RO01-KA102-023467, vor beneficia 56 elevi din clasele a XI-a a liceului nostru, care vor participa la un stagiu de formare profesională de 19 zile la un centru specializat din Germania. Valoarea proiectului, care se va contracta în acest an, este de aproximativ 145 de mii de euro.   

PMA

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite