Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte blocate în CLM

Aprobarea formei finale a contractului încheiat cu SC R.E.T.I.M. ECOLOGIC SERVICE SA  în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad,   dar  şi proiectul privind aprobarea actului adițional - cadru la  contractul de delegare prin concesiune a  serviciului public de salubrizare, respectiv colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare provenite din activități comerciale din industrie și instituții s-au aflat luni,16 aprilie 2018, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Arad.

Proiecte blocate în CLM
Comentează 0

Cele două proiecte mai au ceva în comun: ambele au primit votul negativ al consilierilor locali PSD-ALDE, cu excepţia consilierului PSD, Gheorghe Furău.  La inceputul şedinţei,  acelaşi grup politic a solicitat scoaterea lor de pe ordinea de zi. Întrucât cererea a fost respinsă, la momentul votului aceştia s-au abţinut reuşind să blocheze proiectul la nivelul întregii zone.

“Dacă un Consiliu Local nu aprobă acest proiect, în alte 24 de unităţi administrative nu se va colecta gunoiul când se va încheia actualul contract. Să nu uitaţi asta! Consiliul Local Municipal Arad este singurul care nu a votat până acum.  Ne asumăm o responsabilitate legată de săntatea unei intregi zone. Nu cred că avem vreun motiv de a fi împotrivă, când este doar o treabă formală pentru că tot noi am mandatat A.D.I. Deşeuri. Cu sănătatea oamenilor nu ne putem juca! Dacă vreţi să blocaţi un astfel de proiect, trebuie să vă asumaţi.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În timp ce pentru aprobarea formei finale a contractului încheiat cu SC R.E.T.I.M. ECOLOGIC SERVICE SA mai era nevoie de un singur vot favorabil, pentru ca proiectul să treacă,  aprobarea actului adițional - cadru la  contractul de delegare prin concesiune a  serviciului public de salubrizare, a generat 7 abţineri, suficient pentru a fi blocat.

Cele două proiecte se vor regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local Municipal.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite