Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect derulat la Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan”Arad

Proiect derulat la Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan”Arad
Comentează 0

 

La Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad s-au derulat proiectele ”Alături de tine” și ”Fiecare copil are nevoie de un campion!” în cadrul programului ”Școala altfel”, având drept parteneri Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”Arad, Inspectoratul de Poliție Arad, Penitenciarul Arad, Grădinița PP 14 Arad și Asociația Copilul din mine. Au fost  proiecte cu oameni și pentru oameni.
Fiecare a avut un model în copilărie, cineva care l-a făcut să își dorească să devină la fel  când va crește. Prin activitățile proiectului atenția copiilor a fost îndreptată către modele, oameni din comunitate care prin muncă, talent, perseverență și dăruire au reușit în viață. În cadrul unor ateliere colaborative de învățare experențială a fost încurajată interacțiunea dintre aceste modele și elevi printr-o comunicare autentică în cadrul căreia au fost împărtășite informații, sentimente, emoții și valori. Așadar, care sunt campionii pentru copiii noștri?
Elevii claselor VII-VIII au venit în contact cu oameni care își derulează activitatea în diverse domenii. Au fost prezenți în mijlocul elevilor: Mihaela Leș, Ioana Pintea, Kristian Varjasi, Aurelia-Florica Lazau, Loredana Hotăran, Dana Nagy, Loredana Balint, Cristian Prună, Ionel Iovescu, Emilia Dăncilă și Mihaela Patcas. Polițiștii de proximitate, Flavius Maxim și Marius Groza, au realizat activități de conștientizare a consecințelor comportamentelor indezirabile.
Întâlnirea cu Lidia Leahu a fost memorabilă, inspirând respect si pretuire pentru tot ceea ce a realizat, în ciuda suferinței pe care o poartă.
Impactul asupra participanților poate fi sintetizat prin următorul citat:
”Moștenirea mea este verticalitatea, mândria și curajul de a gândi și a acționa pe cont propriu. Asta ca să mă pot bucura de avantajele propriei mele creații și să înfrunt lumea  curajos, spunând: Eu am făcut acest lucru.”  (N. Hill)

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite