Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prognoza meteo pentru două săptămâni: diferenţe mari de temperatură şi ploi în întreaga ţară

Media temperaturilor maxime şi minime va fi fluctuantă în următoarele două săptămâni (12 - 25 februarie) la nivelul întregii ţări, în timp ce probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor pe arii relativ extinse va fi mai mare pe 13 - 15 februarie şi, ulterior, după 17 februarie, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Prognoza meteo pentru două săptămâni: diferenţe mari de temperatură şi ploi în întreaga ţară
Comentează 0

În Banat, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va marca o scădere, de la 6 grade spre 2 - 3 grade în jurul datei de 15 februarie, pentru ca apoi să crească spre aproximativ 6 - 7 grade, valoare apropiată de norma climatologică a perioadei şi în jurul căreia se va menţine până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile minime vor fi negative în decursul primei săptămâni de prognoză, urmând a se situa între -1 şi -5 grade, în medie, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 16 februarie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o uşoară creştere, astfel încât, în intervalul 18 - 25 februarie, se vor situa în jurul a zero grade, cu o uşoară tendinţă de scădere, spre -2 grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Pe 13 şi 14 februarie se vor semnala precipitaţii pe arii extinse şi, posibil, mai importante cantitativ, iar apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe şi pe arii mai restrânse, va fi mai ridicată începând cu data de 17 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză.

În Crişana, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic apropiat de normal pentru această perioadă a anului, însă ulterior se va resimţi o răcire uşoară, ce va determina scăderea mediei temperaturilor diurne de la 4 - 5 grade în primele zile, spre 2 - 3 grade pe 14 şi 15 februarie. Vremea se va încălzi, ulterior, iar în intervalul 17 - 25 februarie, se vor consemna maxime termice de 7 - 8 grade, uşor peste normele perioadei. Temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, urmând a se situa, în general, între -4 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 16, 17 şi 25 februarie. Precipitaţii mai importante cantitativ şi pe arii relativ extinse vor fi pe 13 şi 14 februarie, iar în intervalul 17 - 25 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, dar la nivel local şi slabe.

În Transilvania, între 12 şi 16 februarie media temperaturilor diurne va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, urmând a se încadra, în general, între două şi 4 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Vremea se va încălzi, apoi, iar între 17 şi 25 februarie vor fi temperaturi maxime de 4 - 5 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin temperaturi minime uşor fluctuante în prima parte a intervalului de prognoză, când se vor încadra între -6 şi -3 grade, în medie regională. Între 18 şi 25 februarie valorile termice nocturne nu vor mai avea variaţii semnificative, şi se vor situa în mod constant în jurul a 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, şi doar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

În Maramureş, în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime diurne de 2 - 3 grade, în medie regională. Ulterior, o uşoară încălzire a vremii va determina valori mai ridicate, de 5 - 6 grade, ce se vor menţine relativ constante, în medie, până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile nocturne se vor situa, pe tot parcursul intervalului, între -4 şi -2 grade, mai scăzute, spre -6 grade, doar în dimineaţa zilei de 16 februarie. Temporar, se vor semnala precipitaţii pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în data de 14 februarie vor fi pe spaţii extinse şi mai însemnate cantitativ.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite