Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan a redeschis seria conferințelor susținute în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

„Strategia de securitate a României”

Prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan a redeschis seria conferințelor susținute în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
Comentează 0

Prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, coordonatorul activităţii de doctorat din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” din București, a redeschis seria conferințelor susținute în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, cu o temă de actualitate - „Strategia de securitate a României”.

La prima conferință din acest an universitar susţinută de prof. univ. dr. Adrian Ivan în Aula „Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, au participat conf. univ. dr. Cristian Bențe, prorector didactic al UVVG, conf. univ. dr. Cristian Măduța, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, studenți din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, din cadrul Facultății de Medicină, dar și elevi de la liceele arădene.

Prof. univ. dr. Adrian Ivan, a declarat: „Studenţilor Universității de Vest „Vasile Goldiș” le-am prezentat o temă actuală în context european și mondial legat de strategia de securitate a României, în ce măsură strategia noastră de securitate este parte a strategiei europene și în ce măsură ea se regăsește în identitatea noastră națională. Am făcut referire la tot ceea ce înseamnă vulnerabilități, riscuri și amenințări la adresa securității naționale a României și am discutat pe marginea unor cazuri concrete, cum este învățământul de astăzi și de ce este o vulnerabilitate sau un risc la adresa securității, de ce trebuie să pregătim elite pentru a avea un plus de securitate și pentru a avea un loc în Uniunea Europeană, așa cum îl doreşte toată lumea și așa cum îl merităm. Mă bucură faptul că, la conferință au participat și studenți de la Facultatea de Medicină ai Universității. Voi continua colaborarea cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, pe aceeași linie, ca visting profesor, pentru a sprijini toate activitățile Departamentului de Relații internaționale și Științe politice, legate de studii de securitate și relații internaţionale, în această zonă a țării, pentru a strânge legăturile între Cluj și Arad. De asemenea, sunt coordonatorul activităţii de doctorat a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” și din această nouă calitate am un proiect de a face din această activitate doctorală un punct de reper pentru cercetarea doctorală în România”.    

„Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a avut plăcerea de a-l avea alături pe prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan, conducător de doctorat în domeniul relațiilor internaționale. Consider că această nouă serie de conferințe, care s-a deschis și care va continua în fiecare lună până la finalul anului universitar, vine în sprijinul studenților noștri de la specializarea Relații Internaționale și studii europene, dar și studenților de la alte specializări, deoarece la această întâlnire am avut alături și studenți de la specializările medicale, care au aflat tainele a ceea ce înseamnă securitate și relații între puterile lumii. Prelegerea dlui. prof. univ. dr. Adrian Ivan a fost o prezentare a ceea ce înseamnă astăzi, în prejma unor alegeri cruciale în Statele Unite ale Americii, securitatea mondială și rolul pe care îl au anumiți lideri mondiali în păstrarea păcii mondiale”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Măduța, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a precizat:.

„Am avut plăcerea de a redeschide seria conferinţelor susținute e către prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan, unul dintre cei mai mari specialiști ai relațiilor internaționale, care ne face onoarea să fie alături de noi, cel care în ultima perioadă îndeplinește și onoranta sarcină de conducător al școlii doctorale din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”. Pentru Universitatea noastră este o onoare să îl aibă alături în cel de-al treilea an de conferințe susținute pe tema relațiilor internaționale și a studiilor europene. Prima conferință susținută de către dl. prof. Adrian Ivan în acest an universitar a fost dedicată problematicii securităţii României în context european, un subiect generos cu multe întrebări ridicate. Dl. prof. a lămurit auditoriul aflat în sală și ne bucurăm că în cadrul acestei conferințe am avut un auditoriu numeros provenit din cadrul mai multor facultăți ale Universității noastre, respectiv Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, Facultatea de Medicină, dar și elevi de liceu, pentru că noi considerăm că aceste probleme se adresează nu numai mediului academic, ci și mediului preuniversitar”, a subliniat conf. univ. dr. Cristian Bențe, prorector didactic.

Daniel Albu

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite