Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preţul petrolului, în creştere continuă. A atins cel mai ridicat nivel după noiembrie 2014

Cotaţia barilului de petrol Brent la bursa ICE Futures din Londra a depăşit 70 de dolari, pentru prima dată din noiembrie 2014, după ce Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anunţat că va continua să limiteze furnizarea.

Preţul petrolului, în creştere continuă. A atins cel mai ridicat nivel după noiembrie 2014
Comentează 1

Joi, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna martie a atins 70,05 de dolari, apoi a scăzut uşor, ajungând la închidere la valoarea de 69,26 dolari. De la începutul anului, ţiţeiul s-a apreciat cu 5%.

Cotaţia barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a urcat cu 1,5%, la 64,51 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Administraţia americană pentru informatii din energie (EIA) a anunţat că în prima săptămână din acest an stocurile de ţiţei au scăzut cu aproape cinci milioane de barili, la 419,5 milioane de barili, în timp ce producţia SUA a scăzut cu 290.000 de barili pe zi, la 9,5 milioane de barili.

Chiar dacă piaţa este acum echilibrată, analiştii avertizează asupra unei posibile supraîncălziri.

Recent, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a acceptat să extindă până la sfârşitul lui 2018 acordul privind reducerea producţiei, pentru a susţine preţul ţiţeiului. Actualul acord, care expiră în martie 2018, prevede reducerea producţiei cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd).

Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului la petrol să revină peste pragul de 50 de dolari per baril.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite