Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Iohannis anunță premierul după Crăciun

Președintele Klaus Iohannis a decis astăzi, după ultima rundă de consultări cu partidele parlamentare, să anunțe numele premierului desemnat, după Crăciun. 

Președintele Iohannis anunță premierul după Crăciun
Comentează 0

"Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat după două zile. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a declarat Klaus Iohannis.

Ieri, în urma consultărilor cu președintele Iohannis, liderii PSD și Alde au nominalizat-o pentru funcția de prim-ministru pe Sevil Shhaideh. Propunerea a fost contestată de PNL, USR și PMP, dar nu și de UDMR, care a încheiat ieri un protocol de colaborare parlamenatară cu PSD-ALDE

PNL nu a făcut nicio propunere de premier, USR a declarat că va suține un eventual guvern condus de Dacian Cioloș, iar PMP a venit cu o propunere - surpriză de premier: Eugen Tomac

Ieri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, că preşedintelui Klaus Iohannis i s-a părut o propunere bună pentru funcţia de premier, având o atitudine pozitivă.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite