Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Iohannis a promulgat BUGETUL pe 2018, dar îi aduce critici DEVASTATOARE

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat miercuri, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, anunţă un comunicat al instituţiei. Şeful statului atrage însă atenţian că bugetul are VULNERABILITĂŢI şi IGNORĂ recomandările Comisiei Europene. 

Preşedintele Iohannis a promulgat BUGETUL pe 2018, dar îi aduce critici DEVASTATOARE
Comentează 0

Şeful statului atrage însă atenția asupra unor vulnerabilități ale bugetului, în condiţiile în care (...) România are nevoie de un buget credibil și echilibrat, care să urmărească în mod consecvent menținerea obiectivelor fundamentale de stabilitate macroeconomică, predictibilitate și sustenabilitate fiscal-bugetară.

Pentru România, este esențial ca politicile fiscal-bugetare să reintre pe un culoar de responsabilitate și prudență, iar decidenții politici și guvernamentali să nu repete greșelile sau tentațiile unor politici exuberante, precum cele de dinaintea crizei economice, astfel încât bunăstarea românilor să nu fie afectată pe termen mediu și lung. Țara noastră trebuie să evite capcana unei creșteri economice nesustenabile, bazate în principal pe consum, deficite bugetare și acumularea de datorie publică."

Ca element procedural, construcția bugetară ignoră recomandările pe care Comisia Europeană le-a formulat în contextul procedurii de deviație semnificativă a deficitului bugetar. Potrivit acestor recomandări, bugetul național era indicat să revină pe calea consolidării fiscale, prin ajustări anuale ale deficitului bugetar de 0,5% din PIB.

Citeste mai pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite