Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Presa străină: "O lovitură pentru efortul de ani de zile împotriva corupţiei din ţara est-europeană“

În noaptea de marţi spre miercuri oameni au protestat în faţa Guvernului, după ce Executivul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale. Protestele au fost relatate şi în presa străină.

Presa străină:
Comentează 0

Guvernul României plănuieşte să dezincrimineze o serie de abuzuri de putere printr-o ordonanţă de urgenţă care ar putea încuraja corupţia, scrie Reuters în baza unui anunţ al procurorului general.

Noul cabinet de stânga a dezvăluit luna aceasta planurile de a acorda graţiere şi de a dezincrimina o serie de infracţiuni. Măsurile au pornit cele mai ample valuri de proteste din 1989, de la căderea Comunismului, potrivit Reuters, şi au atras critici din partea preşedintelui, sistemului judiciar, grupurilor civice şi diplomaţilor.

Şi publicaţia americană The Washignton Post a scris despre proteste: „Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a dezincrimina  abuzurile de putere, o lovitură pentru efortul de ani de zile împotriva corupţiei din ţara est-europeană.“ 

De asemenea, site-ul indianexpress.com a comentat pe marginea protestelor: ”În Bucureşti, protestatarii s-au adunat spontan în faţa Guvernului, scandând ”hoţii” şi cerând demisia guvernului social-democrat”.

Şi publicaţia dw.com a scris despre manifestaţiile de noaptea trecută din Capitală, concluzionând că ”România este una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană, cu precîdere în birourile guvernamentale şi instituţiile de stat”. 

Citeste mai mult pe mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite