Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pregătiri pentru noul Guvern. Legea prin care poate emite ordonanţe în vacanță, la vot final

Proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat să emită, pe perioada vacanţei parlamentare, ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, a primit luni, de la deputaţii jurişti, un raport favorabil, fiind adoptate totodata şi o serie de amendamente care vizează domenii ale Ministerului Apărării Naţionale. Astăzi va intra la vot final, la Camera Deputaților.

Pregătiri pentru noul Guvern. Legea prin care poate emite ordonanţe în vacanță, la vot final
Comentează 0

Proiectul prevede ca Guvernul este abilitat sa emita ordonante simple, in perioada vacantei parlamentare, pentru domenii precum cel al finantelor publice si economiei, dezvoltare regionala, administratie publica si fonduri europene, sanatate, cercetare, afaceri interne, turism, transporturi, agricultura si dezvoltare rurala, administrarea patrimoniului de stat, dar si prorogarea sau modificarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege.

Un amendament adoptat de deputatii din Comisia juridica vizeaza faptul ca Guvernul poate emite ordonante in patru domenii ale Ministerului Apararii Nationale si anume: ratificarea unor acorduri privind cooperarea in domeniul apararii, amendarea legislatiei privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei si amendarea OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare.

Alte doua amendamente adoptate de deputatii juristi prevad posibilitatea Guvernului de a modifica OUG 190/2000 privind regimul metalelor pretioase si pietrelor pretioase in Romania si a Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Camera Deputatilor este for decizional in aceasta speta.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite