Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Predicție sumbră pentru moneda națională. Cât ar putea crește EURO

O analiză a austriecilor de la Erste, cei care dețin cea mai mare bancă din România, prezice o devalorizare a leului în următoarele luni.

Predicție sumbră pentru moneda națională. Cât ar putea crește EURO
Comentează 0

Leul se va deprecia treptat în următoarele trimestre, influenţat de factori interni ca majorarea deficitului de cont curent şi incertitudinile fiscale, dar cea mai mare influenţă o vor avea evoluţiile externe, potrivit unei analize a Erste Group.

Devalorizarea va fi de 1,6%, până la 4,62 unităţi pentru un euro în decembrie 2017. "Înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, împreună cu riscurile politice din Europa şi un posibil ton mai ferm din partea Băncii Centrale Europene (BCE) ar putea dezavantaja leul în 2017", potrivit băncii austriece, informează digi24.ro

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat recent că nu vede spaţiu pentru aprecierea leului, sugerând în acest fel că ar putea fi tolerată o depreciere a acestuia.

"Acestea fiind spuse, BNR ar putea să împiedice o creştere puternică a cursului euro/leu, care este oricum mai puţin probabilă, având în vedere percepţia pieţei că volatilitatea acestuia este una scăzută în rândul monedelor din Europa Centrală şi de Est", consideră analiştii Erste.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite