Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ponturi de la SAMSARI. Ce să verifici când cumperi o maşină SECOND HAND

Verificarea unei masini second hand inainte de cumparare este un proces recomandat a fi facut impreuna cu un specialist.

Ponturi de la SAMSARI. Ce să verifici când cumperi o maşină SECOND HAND
Comentează 0

Daca totusi, decizi sa faci acest lucru singur, iata care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent:

1. Citeste/vizioneaza cat mai multe review-uri despre masina dorita.

Vezi care sunt elementele pro si contra ale masinii alese si identifica cele mai comune probleme. Uita-te si peste top-urile de fiabilitate si siguranta. Compara mai multe masini inainte de a alege.

2. Ce consum are masina pe care vrei sa o cumperi? 

Inmulteste cu numarul de kilometri pe care ii faci tu anual si vezi daca se incadreaza in bugetul tau. Daca ai nevoie de ajutor, poti folosi instrumentul de calcul al costului total oferit de VeziCatFace.ro.

3. Pretul cerut de vanzator pentru masina second hand este corect? 

O masina adusa din Germania cu un pret mult mai mic decat cel al masinilor similare din Romania este dubioasa. Astfel de ocazii ar trebui evitate, iar pretul corect este instrumentul care te ajuta sa faci asta, eliminand din start masinile cu nivel scazut de incredere.

4. Verifica VIN-ul masinii. 

O simpla cautare dupa VIN pe google poate fi de folos. Asa poti urmari kilometrajul real al unei masini second hand si istoricul daunelor.

5. Are carte service? (reala!)

Daca da, este completata corespunzator fara goluri mari de timp? Si tot daca da, este reala? Nu de alta, dar baietii falsifica destul de usor cartile.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite