Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PNL vrea un sistem de salarizare unitar!

În urma acțiunilor populiste ale PSD din ultima perioadă, bazate pe baloane de săpun, PNL a evaluat încă o dată situația salarizării din sistemul bugetar, și având în vedere unele propuneri ale mediului de afaceri, și consideră că este nevoie de o nouă lege a salarizării unitare în sistemul public – care să poată fi în sfârșit aplicată!

PNL vrea un sistem de salarizare unitar!
Comentează 0

PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar, care trebuie să pună ordine în sistemul public, prin creșteri salariale.  Acest lucru nu se poate realiza decât prin introducerea echității în sistemul de salarizare, și nu prin adâncirea decalajelor cum propune PSD. Majorările se adresează tuturor categoriilor de bugetari, nu doar pentru anumite categorii. Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu va fi un raport de 1: 13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). Concret, este vorba de o creștere de 30-40% în 4 ani, perioadă în care ajungem la o creștere a salariului mediu de 4238 de lei (finalul lui 2020)!

Impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, ceea ce este o estimare realistă în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei).

 Propunerea PNL este sustenabilă, se bazează pe un scenariu prudent de creștere economică de circa 4% medie anuală. Avem în vedere reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respetiv generalizarea cotei unice de 16%.

Țintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton, respectiv IMM-uri, impozitarea profitului realizat în România de toate entitățile economice, indiferent de proveniența capitalului (prevenirea acțiunilor de externalizare a profitului) sunt singura soluție reală, sănătoasă și rațională, astfel încât sistemul de salarizare bugetară să fie așezat într-o matrice justă.

Comunicat PNL Arad

 


Scrie un comentariu

trimite