Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PIJAMAUA te îmbolnăveşte. Şi tu faci această GREŞEALĂ?

PIJAMAUA te îmbolnăveşte. Şi tu faci această GREŞEALĂ?
Comentează 0

Specialiştii arată că, în timp ce bărbaţii schimbă pijamaua, în medie, după 13 zile de purtare, iar femeile după 17 zile, ar trebui, de fapt, să nu o porţi mai mult de două zile la rând dacă vrei să eviţi neplăcerile create de acest obicei.

Iată numai câteva dintre motivele pentru care ar trebui să schimbi frecvent pijamaua:

1. Infecţii stafilococice

Majoritatea indivizilor prezintă stafilococul la nivelul pielii. Este un microb comun, pe care îl poţi lua de oriunde, de regulă fără consecinţe, fiindcă se regăseşte la nivelul pielii într-un procent scăzut. Cu toate acestea, dacă porţi acelaşi articol de îmbrăcăminte - în cazul de faţă pijamaua - de mai multe ori, numărul bacteriilor creşte, întrucât este un mediu propice pentru înmulţirea acestora.

În cele din urmă, aceste colonii de bacterii pot pătrunde în organism prin intermediul leziunilor apărute la nivelul pielii, printre care se numără şi binecunoscutele fire crescute pe sub piele după epilare.

2. Coşuri

Dacă nu schimbi pijamaua suficient de des, toate bacteriile, uleiurile şi celulele moarte se înmulţesc şi îţi blochează porii, ceea ce duce la apariţia coşurilor deranjante şi inestetice. Ba mai mult, se poate ajunge la apariţia unor chisturi sebacee din cauza blocării glandelor respective.

3. Acarieni

Se hrănesc cu celule moarte, motiv pentru care sunt atraşi de zona patului şi în special de pijamaua pe care nu o schimbi suficient de des. Aceştia contribuie la apariţia problemelor respiratorii.

4. Insomnie

Dacă ai probleme legate de tiparul de somn, faptul că nu schimbi pijamaua suficient de des nu face decât să te ţină trează pentru mai mult timp. O pijama curată îţi oferă o senzaţie de confort care contribuie la relaxarea necesară instalării somnului.

5. Sistem imunitar slăbit

Când nu schimbi pijamaua suficient de des, practic îţi obligi sistemul imunitar să lupte constant, pe parcursul nopţii, împotriva coloniilor de bacterii pregătite să pătrundă în organism. Acest lucru nu face decât să slăbească sistemul de apărare al organismului în timp. 

sursa: feminis.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite