Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pesta porcină africană face ravagii lângă județul Arad, Prefectura NU ia nicio măsură!

România este în stare de alertă privind criza pestei porcine, boala a afectat peste 49.000 de porci aceștia trebuind sacrificați și a declanșat focare de infecție în peste 500 de gospodării din 94 de localități.

Pesta porcină africană face ravagii lângă județul Arad, Prefectura NU ia nicio măsură!
Comentează 0

Specialiștii spun că dacă Guvernul și autoritățile nu iau măsuri serioase pentru a stopa răspândirea virusului, până la sfârșitul anului România va rămâne fără porci. În condițiile în care carnea preferată a românilor este cea de porc, acest lucru va însemna un dezastru pentru economia țării, fiind obligați să importăm produsul.

Cei mai afectați de această pestă sunt fermierii care vor rămâne fără animale, fără afaceri, munca lor de ani de zile va fi compromisă. Fermierii au cerut în nenumărate rânduri Guvernului PSD, ministrului Fifor, premierului Dăncilă, ministrului agriculturii Daea să ia măsurile urgente pentru a opri răspândirea virusului.

Până acum nimeni nu a făcut nimic, în afară de câteva declarații aberante în spațiul public. În condițiile în care statele aflate la granița țării cer României să intre în carantină națională, în situația în care în județul Bihor sunt declanșate focare de infecție, Prefectura Aradului nu se obosește să ia măsuri pentru a proteja zona noastră.

Fermierii, gospodarii din județ care se ocupă cu creșterea porcilor sunt disperați și terifiați de soarta pe care, se pare că, inevitabil, o vor avea...pierderea animalelor. Să nu uităm faptul că Comisia Europeană ne-a avertizat de pesta porcină încă din 1 martie 2017, iar Guvernul a stat cu mâinile în sân, așteptând ca situația să se înrăutățească până la un punct ireversibil.

Reamintim faptul că pesta porcină africană este o boală infecto-contagioasă a porcinelor domestice și sălbatice mortală în procent de 100%. Pentru această boală nu există metode de prevenție specifică și nici tratament.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite