Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre cafea

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume alaturi de apa si ceai si a carei consum a devenit o traditie pentru lumea cotidiana.

Patru lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre cafea
Comentează 0

Cafeaua este o bautura atat de raspandita incat aceasta este consumata in fiecare continent de pe glob. Cafeaua, indiferent de forma sub care se regaseste reprezinta unul dintre motivele pentru care diminetile noastre sunt incarcate cu energie si lucruri pozitive. De-a lungul timpului, cafeaua a fost studiata de catre numerosi cercetatori din diverse state ale lumii si care au reusit sa aduca la cunostinta faptul ca aceasta bautura este una deosebit de benefica pentru organismul uman atunci cand este consumata in cantitati moderate.

Cafeaua se regaseste la ora actuala sub diverse forme si chiar daca cafeaua solubila si cea macinata sunt poate printre cele mai populare, astazi, cafeaua se regaseste si sub forma de capsule de cafea care se utilizeaza prin intermediul espressoarelor moderne. Desi o consumam in mod regulat, de prea putine ori luam in calcul de fapt beneficiile acestei bauturi de-a dreptul miraculoase asupra organismului nostru. In acest sens, am alcatuit o lista cu 4 lucruri surprinzatoare despre beneficiile cafelei asupra corpului uman.

 

Ofera un plus de energie.

Chiar daca o ceasca de cafea reprezinta mai mult o obisnuita decat o necesitate, cert este faptul ca un consum regulat de cafea, mai ales in prima parte a zilei poate avea efecte benefice asupra activitatii creierului, prin oferirea unui plus de energie. O ceasca de cafea consumata dimineata poate oferi energia necesara pentru intreaga zi, astfel incat indeplinirea sarcinilor zilnice vor deveni mult mai simple si nu vor mai genera atatea batai de cap.

 

Previne diabetul de tip II.

O descoperire foarte interesanta despre consumul regulat de cafea este acela ca poate preveni pe termen lung aparitia diabetului de tip II. Diabetul de tip II este o afectiune foarte comuna in lume care afecteaza milioane de oameni. Conform cercetatorilor, un conumator de cafea are cu aproximativ 30% mai putine sanse sa dezvolte aceasta afectiune decat o persoana care nu consuma cafea deloc.

 

Ajuta la o concentrare mult mai buna in momentele solicitante.

De-a lungul unei zile pot aparea o multime de momente solicitante, indiferent ca este vorba despre serviciu sau despre viata privata care fara o concentrare corespunzatoare nu pot fi indeplinite cu succes, astfel ca in aceste momente o ceasca de cafea reprezinta unul dintre aliatii de nadejde. Conform unor studii, cafea ajuta la o mai buna concentrare in momentele in momentele solicitante. Mai mult decat atat un consum regulat de cafea previne aparitia oboselii musculare, astfel ca este foarte indicata chiar si sportivilor de performanta a caror musculatura adesea este supusa unor eforturi iesite din comun.

 

Ajuta la detoxifierea organismului.

Cafeaua are in componenta sa o multime de ingredinete naturale care sunt deosebit de benefice orgasnimului. Una dintre cele mai importante proprietati ale cafelei este capacitatea acesteia de a ajuta organismul sa elimine toxinele din organism cu ajutorul antioxidantilor pe care aceasta ii contine in mod natural.


Scrie un comentariu

trimite