Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PASUL1: Și noi ... cum mâncăm?

Voi începe acest șir de articole cu întrebarea pe care o adresez tuturor celor care îmi trec pragul cabinetului și anume: Care este primul obicei pe care îl învățăm la scurt timp după naștere? Cu siguranță apar tot felul de răspunsuri până ajungem la răspunsul potrivit: SĂ MÂNCĂM!

PASUL1: Și noi ... cum mâncăm?
Comentează 0

Obiceiurile alimentare se nasc în familia noastră, în comunitatea căreia îi aparținem și în  țara în care trăim iar aceastea se îmbunătățesc sau se deteriorează în funcție de importanța pe care le-o acordăm. Ajunși la momentul în care ne evaluăm aspectul fizic și/sau starea de sănătate, inevitabil apar o serie de întrebări precum: 

Unde greșim? Ce alimente consumăm? Când mâncăm? Cât mâncăm?

Importanța pe care o acordăm obiceiului de a mânca și timpul acordat alegerii alimentelor devin tot mai reduse, ajungând doar să înfulecăm ceva în grabă fără a fi atenți la nevoile organismului și la calitatea alimentelor pe care le consumăm.

Ce am uitat? Este important să avem trei mese pe zi? Cu lichidele cum stăm?

Încă din primele clipe ale vieții noastre părinții și bunicii noștri se asigurau ca noi să primim hrana de care aveam nevoie pentru a crește și a fi sănătoși. Captivi în activitățile zilnice, uităm ce am învățat de mici și anume obiceiul de a avea trei mese principale pe zi și a consuma apă. În cazul în care micul dejun, prânzul sau cina nu fac parte din obiceiurile noastre zilnice, reîntroducerea acestor obiceiuri este un prim pas spre o alimentație sănătoasă.

Ce e de făcut? Cu ce începem?

Schimbare, schimbare, schimbare! Este cunoscut faptul că dacă facem același lucru nu ne putem aștepta la rezultate diferite, motiv pentru care, dacă dorim un corp sănătos și un aspect fizic plăcut,  ACUM este momentul! E nevoie de răbdare, perseverență și încredere.

Ce reprezintă pentru tine o alimentație sănătoasă? Unde găsim informația corectă? Care este sursa ta de informare privind o alimentație sănătoasă?

Schimbarea poate avea loc doar având acces la informații corecte și potrivite pentru tine. Sunt sigură că dacă ai ajuns să parcurgi articolul până aici, te-ai confruntat măcar o data cu o dietă recomandată de o prietenă sau găsită pe internet care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor tale, ba mai mult, a avut chiar un efect opus. Pentru a fi selectiv în informații e nevoie de un bagaj de cunoștințe de ultimă oră, certificate și nu împrumutate de la vecini, prieteni și alte conjuncturi sociale. Sfatul meu este să încercați să accesați informații de la persoane specializate în domeniul sănătății și pasionate de o nutriție sănătoasă.

Îndată ce avem întrebările potrivite, apar și răspunsurile; dar ceea ce este esențial e să ne dorim cu adevărat schimbarea! Pentru a putea face primii pași în direcția acestei schimbări vă invit să urmariți aricolele care vor apărea în săptamânile următoare!

Astept cu nerăbdare întrebări, curiozități și puncte de interes privind acest minunat domeniu al alimentației sănatoase!                                        

Cu drag pentru tine,

Adelina M. Roșu

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite