Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PASUL 6: Și noi ... cum mâncăm?

PASUL 6: Și noi ... cum mâncăm?
Comentează 0

Importanța unei alimentații bogate în apă! Corpul nostru este format în proporție de 70% din apă, însă din clipa în care ne naștem, devenim avizi, de mâncare în mod special...

Pentru supraviețuire și pentru a ne menține corpul în cea mai bună conditie, trebuie să adoptăm un stil alimentar care să fie constituit din cel puțin 70% apă. Aici nu este vorba de băut apă, ci de a consuma zilnic alimentele care conțin, în starea lor normală, apă.

Vă întrebați de ce...?

Foarte simplu, datorită celor două motive elementare: hrănirea și curățarea. Apa este transportată de nutrienții din mâncare la toate celulele corpului și apoi, la întoarcere, înlătură reziduurile toxice.

Care sunt acestea..?

Fructele și vegetalele crude sunt alimente care satisfac acest deziderat. Orice altă formă de hrană este mâncare concentrată, care și-a pierdut apa prin gătire sau prelucrare. Nu trebuie mâncat exclusiv fructe și vegetale, ele sunt indicat să reprezinte 70% din mesele noastre zilnice; restul de 30% pot conține alimente concentrate, cum ar fi: pâine, carne, produse lactate, legume etc.

O mare parte din nutrienții de care are nevoie corpul uman (vitamine, proteine, minerale, aminoacizi, enzime, acizi grași) se găsesc în fructe și vegetale. Aceste elemente sunt transportate de apă din vegetale și fructe în intestine, unde sunt absorbite. La randul lor, toxinele (reziduurile) sunt curățate de apa din corpul nostru și eliminate. Ca orice lucru pe care îl folosim, care se curăță și se spală, și corpul nostru are nevoie de acest obicei sănătos.

Faptul că un procent mare de oameni sunt supraponderali arată ca noi NU curățăm corpul în interior, prin urmare, mâncăm defectuos. Sunt oameni care, o viață întreagă, nu își pun problema curățeniei interioare a propriului corp. Nu au ținut un post, o cură de detoxifiere.. Repet, această curațare a corpului (interioară) se face prin intermediul unei hrane cu un conținut mare de apă, care va favoriza spectaculos desfășurarea celor trei cicluri ale corpului, aportul, asimilarea și eliminarea - cicluri despre care am vorbit în cadrul articolului: PASUL 2 http://www.arq.ro/pasul-2-si-noi-cum-mancam/10778.

Când mâncăm trebuie să ne punem întrebarea: “Oare mâncarea pe care o consum acum va contribui la curățarea corpului meu sau la îmbâcsirea lui cu toxine?”. Sau, cu alte cuvinte: Este dominată de fructe și salate?

Fără discuție, există momente când mâncărurile concentrate vor domina; nu trebuie să vă simțiți vinovați. După zeci de ani de concentrate, este greu să treci la o alimentatie naturală. Vechile pofte răbufnesc. După o zi cu concentrate, a doua zi treceți pe vegetale. Trebuie să aveți în minte importanța acestei alimentații bogate în apă și importanța echilibrului! Actualmente, noi suntem prizonierii papilelor noastre gustative. Nu mâncăm alimente de care are cu adevărat nevoie corpul nostru, ci pe cele cerute de gusturi. De aceea, mâncăm acum mâncăruri foarte gustoase care - de fapt – ne îngreunează corpul, adăugându-i greutate. Dacă dorim să fim vii, viguroși, vibranți si într-o formă din cele mai bune, alegem sămâncăm mâncare vie (fructe și legume crude) măcar 70% din ceea ce consumăm zilnic!

Alegerea ne aparține, noi devenind rezultatul obiceiurilor noastre... chiar și alimentare! 

Adelina Roșu


Scrie un comentariu

trimite