Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pași spre incluziune la Liceul ”Francisc Neuman ”

Pași spre incluziune la Liceul ”Francisc Neuman ”
Comentează 0

Un grup de cinci cadre didactice de la Liceul Tehnologic ,,FranciscNeuman’’a participat la un eveniment de formare a personalului pe termen scurt din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ cu titlul ,,Noi unghiuri de bune practice privind incluziunea tuturor elevilor’’ (NAIS - http://nais.medskolazd.hr/), alături de colegi din Antwerpen - Belgia, Zadar - Croația și din școala gazdă din Tukums - Letonia.
Activitățile au avut ca tematică competențele secolului  XXI, oportunitățile oferite de platforma Moodle pentru profesori si elevi, elearning-ul - pentru crea a materiale eficiente și motivatoare de studiu, adaptate la nevoile individuale ale fiecărui elev.

O altă temă a fost  prevenirea abandonului școlar, în acest scop fiind abordată incluziunea și diversitatea din experiențele comună pe care le-am împărtășit cu toții, pentru a ajunge la un proces de includere pentru care diferențele de orice fel nu reprezintă un obstacol în calea realizării individuale și a oportunității sociale.
Intalnirea a creat posibilitatea de a beneficia de o experiență europeană de dezvoltare profesională, de momente valoroase în a lucra împreună,  pentru a face schimb de bune practici cu colegii din Europa pentru a găsi soluții comune la problemele din școlile noastre.
Programul a cuprins și vizite la trei școli din Tukums care includ elevi cu nevoi speciale, unde am asistat la ore și la activități cultural artistice.Preferințele personale și experiențele, diferențele culturale, diferitele realități sociale și sistemele educaționale din interiorul și în afara Europei influențează abordările noastre în învățare și formare.
Programul Erasmus+, prin actiunile care le propune, consolidează cooperarea între organizații, în vederea instituirii unor schimburi de bune practici și contribuie la îmbunătățirea pregătirii și a mobilizării specialiștilor din domeniul educației și formării pentru provocările legate de echitate, diversitate și incluziune din mediul de învățare.

Prof. dr. Adina Avacovici
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite