Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Părintele Ilarion, răspuns neașteptat la întrebarea credincioșilor: „De ce postim și la ce ne ajută?”

Un tânăr apropiat de cele sfinte era într-o mare dilemă: nu ştia de ce postim și la ce ne ajută.

Părintele Ilarion, răspuns neașteptat la întrebarea credincioșilor: „De ce postim și la ce ne ajută?”
Comentează 0

Răspunsul a fost preluat din cartea Părintelui Ilarion, o figură cunscută a ortodoxismului românesc. Slujitorul Domnului l-a „luminat” și i-a explicat credinciosului binefacerile postului, citându-l pe Părintele Ilarion argatu.

„Orice post cât de mic dă de furcă diavolilor, şi prin el cel ce posteşte devine mai puternic, deoarece postul este înfrânare. Diavolilor, nu le place înfrânarea ci desfrânarea. Prima ascultare la care i-a pus Dumnezeu pe oamenii Adam şi Eva, a fost ascultarea înfrânării - să se înfrâneze şi să nu mănânce din ceea ce i-a oprit. Pentru perioada postului încetează omul desfrânat (în sens de neînfrânare)”, a fost răspunsul primit.

Dacă ar fi să vorbim despre rolul postului în viaţa credinciosului, preotul a subliniat că apropie pe om de Dumnezeu și „curăță” trupul și sufletul.

a.- Curăţirea trupului de tot ce este animal, de grăsimi şi îmbuibare, atunci când ne înfrânăm de a mânca: carne, lapte, brânză şi ouă;

b.- Curăţirea trupului de toxine, nicotină, fum, şi alcool, atunci când ne înfrânăm de la fumat şi băuturi alcoolice;

c.-Curăţirea trupească, atunci când ne înfrânăm de a mai avea relaţii conjugale.

d.- Curăţirea sufletului, atunci când ne oprim de la păcate, le spovedim, ne căim, plângem pentru ele. Prin curăţirea trupului, se curăţă şi sufletul.

Sursa a1.ro


Scrie un comentariu

trimite