Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ordonanţe cu dedicaţie. Cine sunt inculpaţii de top care ar scăpa de pedepse şi procese

Neglijenţa în serviciu ar putea fi dezincriminată, iar abuzul în serviciu va fi infracţiune doar dacă a produs prejudicii mai mari de 200 de mii de lei. Printre beneficiari s-ar afla nume celebre precum Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, cel găsit de procurori drept vinovat moral pentru tragedia din clubul Colectiv.

Ordonanţe cu dedicaţie. Cine sunt inculpaţii de top care ar scăpa de pedepse şi procese
Comentează 0

Neglijenţa în serviciu ar putea fi dezincriminată, iar abuzul în serviciu va fi infracţiune doar dacă a produs prejudicii mai mari de 200 de mii de lei. Printre beneficiari s-ar afla nume celebre precum Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, cel găsit de procurori drept vinovat moral pentru tragedia din clubul Colectiv, potrivit Realitatea TV.

Unul din vinovaţii morali găsiţi de procurori în cazul tragediei din Clubul Colectiv ar putea scăpa basma curată. Cristian Popescu Piedone era acuzat de DNA că a eliberat ilegal o autorizaţie de funcţionare pentru Colectiv, iar DNA calcula un prejudiciu de 30.000 de lei.

Abuzul în serviciu nu va mai fi considerat infracţiune, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă dacă prejudiciul produs este de sub 200 de mii de lei. De asemenea, va fi dezincriminată infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Un prejudiciu de sub 200.000 de lei a produs şi fostul procuror general al României, Tiberiu Niţu. Acesta a fost acuzat de DNA că a beneficiat ilegal de coloană oficială. La fel ar scăpa şi Gabriel Oprea, fost ministru de Interne. Şi plimbările lui cu o coloana oficială au costat statul mai puţin de 200.000 de lei. O viaţă uşoară vor avea şi toţi primarii.

Conflictul de interese va fi pedepsit doar dacă funcţionarul public a luat decizii din care a beneficiat soţul său sau rudele până la gradul doi. Astfel, faţă de legea actuală, nu va mai fi considerat conflict de interese dacă beneficiarii deciziei sunt persoanele cu care funcţionarul s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite