Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ordonanța pentru abrogarea OUG 13, dezbătută azi la CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a primit spre avizare două proiecte legislative de la Ministerul Justiției, printre care se numără cel privind abrogarea OUG 13/2017, dar și un altul privind modificarea și completarea Codurilor penale.

Ordonanța pentru abrogarea OUG 13, dezbătută azi la CSM
Comentează 0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) discută, marţi, în plen, solicitarea Ministerului Justiţiei de avizare a Ordonanţei de Urgenţă prin care a fost abrogată ordonanţa vizând modificarea Codurilor penale.

Ședința CSM este programată să înceapă la ora 11.00.

“În cursul dimineţii de azi, 6 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost primite, în vederea avizării, de la Ministerul Justiţiei, următoarele proiecte de acte normative: Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală și Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală”, se arată în comunicat.

Astfel, CSM informează că proiectul de lege privind modificarea și completarea Codurilor penale a fost transmis spre analiză tuturor instanțelor și parchetelor din România, care au termen să se pronunțe asupra acestui act până la data de 10 februarie, acestea urmând să fie analizate până la cel târziu 15 februarie.

În ceea ce privește avizarea Proiectului de ordonanță de urgență pentru abrogarea OUG 13/2017, CSM anunță că acesta va face obiectul ordinii de zi a ședinței Plenului ce va avea loc marți, 7 februarie.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite