Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Ora de nutriție”

 „Ora de nutriție”
Comentează 0

Primăvara a început mai sănătos pentru o parte dintre liceenii arădeni, care s-au putut bucura de câteva workshop-uri interactive „Ora de nutriție”. Anul acesta am demarat o parte dintre activitățile proiectului mai devreme, tocmai pentru a putea fi alături de elevi pe parcursul săptămânii altfel.

Astfel, ne-am propus și am reușit să realizăm, în zilele de 28 și 30 martie, o serie de 4 activități de promovare a unui mod de viață sănătos, la care au participat peste 100 de tineri de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, dar și câțiva reprezentanți ai presei arădene, ai municipalității și ai societății civile.

Partener al acestor activități a fost Activ Club, care prin implicarea lui Caroline Daku, a fost un loc foarte prietenos și potrivit atât pentru dezbaterile teoretice referitoare la alimentația corectă și echilibrată, cât și pentru sfaturile oferite de către antrenorii profesioniști ai clubului, Florian Dobrin și Doru Pescaru.

„Împreună cu Adelina Roșu, promotor al educației alimentare, am reușit să oferim încă o dată ceva nou tinerilor arădeni. Activitățile noastre au fost orientate către promovarea informațiilor referitoare la o alimentație corectă și echilibrată pe parcursul unei zile, la perioada din zi când sunt recomandate unele dintre alimente, la modul în care alimentația ne poate influența starea de spirit și bineînțeles partea sportivă de care s-au ocupat cei doi antrenori ai Activ Club.

Roadele primelor 2 ediții ale proiectului încep deja să fie observate, participanții implicându-se activ la dezbateri, putând un număr mare de întrebări și arătând un real interes pentru temele de disctuție propuse, dar și pentru unele colaterale, propuse chiar de către ei. Ne bucură foarte mult preocuparea din ce în ce mai crescută a tinerilor față de acest subiect prioritar pentru ei și totodată ne dă energia să dezvoltăm tot mai mult proiectul acesta.

Mai doresc pe această care să mulțumesc Centrului Municipal de Cultură Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad și Ministerului Tineretului și Sportului pentru sprijinul acordat până în prezent derulării acestui proiect și cred cu tărie într-o colaborare viitoare pentru dezvoltarea activităților proiectului, dar și a grupului țintă, care poate fi diversificat, a afirmat Paul ALBU, președinte al asociației Activ pentru Comunitate.”

Adelina Roșu

         

 

Galerie foto (148)


Scrie un comentariu

trimite